"Акція миру": Діаспора Туреччини заявила про російську провокацію

Заява
Укрінформ
Українські громади Туреччини засуджують так звану "Акцію миру", в ході якої група з українців, росіян, азербайджанців, киргизів та турків піднялись на гору Тахтали й розгорнула прапори України та Росії.

Заяву-протест оприлюднено на сторінці групи "Українці в Анталії" у Фейсбуці.

"Громадське об'єднання "Українська родина" разом з іншими офіційними громадськими об'єднаннями українців в Туреччині у зв’язку з поширенням у ЗМІ та соціальних мережах інформації так званої "Акції миру", метою якої було сходження до вершини гори Тахтали росіян та українців з демонстрацією прапорів обох держав, висловлює свій протест та застерігає проти самопривласнення окремими громадянами України права висловлюватися від імені держави та діяти всупереч офіційної позиції Міністерства закордонних справ України. В умовах гібридної війни країни-агресора – Російської Федерації – проти України рішуче засуджуємо такі дії наших співвітчизників та вважаємо їх безвідповідальними та провокаційними", - йдеться у заяві.

Відомо, що акцію, яка відбулася 10 вересня і висвітлювалася переважно російськомовними виданнями Туреччини, організувало Російське товариство Анталії. Таким чином організатори заходу нібито хотіли висловити заклик до єднання двох народів, що й викликало осудливу реакцію українців в Туреччині.

Фото: Російське товариство Анталії у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-