Українці Австралії нагородили міністра закордонних справ відзнакою

Українці Австралії нагородили міністра закордонних справ відзнакою "За свободу"

Фото
Укрінформ
В Австралії українська громада нагородила трьох високопосадовців на чолі з міністром закордонних справ відзнакою "За свободу" (Freedom Award).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відзнака присвоєна міністру Бішоп, маршалу Г'юстону та послу Квінлану за їхню рішучу підтримку України та міжнародне лідерство", - наголосив голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів.

Водночас посол України Микола Кулініч підкреслив, що ці нагороди засвідчують внесок провідних австралійських політичних і військових діячів, які наполегливо працювали та ефективно давали відповідь на міжнародні виклики в найбільш драматичні часи двосторонніх відносин, коли російська агресія проти України спричинила збиття малайзійського літака рейсу MH17 з 38 австралійцями на борту. "Україна ніколи не забуде вашої щирої, людської та дружньої участі", - сказав дипломат.

Окрім міністра Джулі Бішоп почесної нагороди удостоїли також маршала авіації у відставці Аллана Х'юстона - спеціального посланника уряду Австралії в Україні у справі ідентифікації та репатріації тіл австралійських громадян - жертв катастрофи рейсу МН17, та заступника Держсеретаря МЗСіТ Австралії, посла Австралії в ООН у 2013-2014 рр., який активно підтримував Україну, Гаррі Квінлана.

Читайте також: МН17: глава МЗС Австралії розповіла про дзвінок російського посла

Вручення відзнак відбулося в Австралійському федеральному парламенті у Канберрі під час урочистого заходу, присвяченого започаткуванню діяльності парламентської Групи дружби Україна-Австралія.

У 2015 році Союз українських організацій Австралії нагородив такою ж відзнакою колишнього прем'єр-міністра Тонні Ебботта, який одним з перших припинив політичні контакти з президентом РФ Володимиром Путіним через агресію щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-