Українці Австралії долучилися до бойкоту молодіжного фестивалю в Сочі

Українці Австралії долучилися до бойкоту молодіжного фестивалю в Сочі

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії долучився до загальносвітового бойкоту ХІХ Всесвітнього фестивалю молоді та студентів, що пройде у Сочі.   

Про це повідомляє ozeukes.com.

«Фестиваль є ще одним прикладом гібридної війни Росії, який цього разу передбачає цинічне залучення молоді світу до зусиль, спрямованих на підрив міжнародної солідарності у протистоянні російській збройній агресії та застосуванні сили для зміни міжнародно визнаних кордонів» - йдеться у заяві СУОА.

На підтримку заяв українського уряду СУОА закликає молодіжні та студентські організації бойкотувати цю подію, а уряд Австралії посилити застереження про поїздки в окуповані регіони з точки зору безпеки та засвідчити підтримку урядові України щодо протидії агресії Росії та анексії Криму.

«Міжнародні цінності та принципи порушуються. Проведення подібних міжнародних заходів, таких як цей, та чемпіонат світу з футболу в 2018 році, дозволить Путіну відбілити свій образ в очах світу», - заявив голова СУОА Стефан Романів.

Додатком до свого звернення СУОА поширив витяг з «рекомендацій подорожуючим», які містяться на офіційній сторінці МЗСіТ Австралії щодо відвідання Криму, Донецька і Луганська.

Зокрема там йдеться про неможливість гарантування безпеки та надання консульської допомоги.

Читайте також: В австралійському парламенті створили групу дружби з Україною

Уряд та громадські організації України виступили із зверненням щодо бойкоту ХІХ Всесвітнього фестивалю молоді та студентів, що пройде 14-22 жовтня ц.р. у Сочі, оскільки у рамках заходу планується, що делегати із-закордону відвідають окуповані Росією міста Севастополь та Сімферополь, що є нехтуванням міжнародними конвенціями та принципами.

Фото: АиФ-Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-