Діаспора лобіюватиме надання летальної зброї Україні - президент СКУ

Діаспора лобіюватиме надання летальної зброї Україні - президент СКУ

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій запевнив, що діаспора робитиме все можливе, аби міжнародна спільнота допомогла Україні подолати російську агресію.

Про це він заявив під час зустрічі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу запевнити, що на наших річних Загальних зборах перший пріритет, який ми озвучили, - це сприяти, щоб міжнародне співтовариство допомогло Україні побороти російську гібридну війну", - сказав Чолів.

Він також пообіцяв, що СКУ здійснюватиме всі можливі заходи, щоб санкції проти Росії були більш жорсткими, включно із виключенням РФ із системи SWIFT, і щоб Україні була надана летальна зброя.

Разом з тим, Чолій закликав продовжувати реформи в Україні, зокрема, судову, охорони здоров'я, освіти, а також створити Антикорупційний суд.

"Євроінтеграція не повинна завершуватися на цьому етапі, ми повинні далі працювати до повноправного членства України в ЄС, як і в НАТО", - підкреслив президент СКУ.

Читайте також: Українська діаспора закликатиме відключити Росію від SWIFT

Він наголосив, що Україна здобула велику перемогу на Євромайдані, а ще більшою перемогою стане подолання російської агресії на Донбасі й Криму.

Світовий конгрес українців - це організація, яка об'єднує українців зі 133 країн світу. Цього року СКУ відзначає 50-річчя від дня створення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-