У Сіднеї відбувся український фестиваль

У Сіднеї відбувся український фестиваль

Фото
Укрінформ
Український фестиваль, присвячений Дню Незалежності України, пройшов в австралійському Сіднеї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми особливо радіємо, що вдалося залучити діток до участі у конкурсі малюнка, спрямувати їхній творчий потенціал у патріотичне русло, привернути увагу до діяльності українських шкіл в Австралії», - повідомила представник українського часопису Австралії «Вільна думка», що виступив інформаційним спонсором проекту,  Тетяна Колдуненко.

Нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка «Моя Україна», що цьогоріч організувало посольство України за інформаційної підтримки газети «Вільна думка» та фінансової підтримки кредитної спілки «Дністер», стало лише одним елементом програми українського фестивалю.

Читайте також: В Австралії потужний ураган накрив Сідней, є загиблий

Організатори заходу – Спілка української молоді Сіднея - підготували насичену культурну програму, учасниками якої стали Український жіночий ансамбль «Суцвіття», танцювальний ансамбль Спілки української молоді «Заграва», а також польська танцювальна група «Лайконік».

Український фестиваль у Сіднеї Фото з ФБ організаторів фестивалю

Всі запрошені мали нагоду скуштувати смачну українську кухню та відвідати національний ярмарок.

Посольство України за підтримки Національного центру Олександра Довженка представило та передало українським школам Сіднея мультиплікаційний фільм «Микита Кожум'яка».

Святкові заходи до Дня Незалежності України пройшли також в Аделаїді та Перті, «блакитно-жовтий» день провела мельбурнська школа ім. Лесі Українки у Нобл-Парку (штат Вікторія).

Фото з ФБ організаторів фестивалю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-