В Америці відбувся український фестиваль до Дня незалежності

В Америці відбувся український фестиваль до Дня незалежності

Фото, відео
Укрінформ
В українському куточку в передмісті Вашингтона відзначили День незалежності України, на святкування якого зібралися понад 200 діаспорян. 

Захід пройшов 20 серпня у місті Сілвер-Спрінг, сказано у відеосюжеті "Сегодня".

"Дуже приємно бачити, що багато українців тримають культуру, мову і вчать цьому своїх дітей. Немає відчуття, що ти не вдома", - поділилася гостя фестивалю Анна Голубчик.

"Ми приїжджаємо щороку - відвідуємо кожен український захід. Дуже любимо вашу їжу", - зазначила відвідувачка українського заходу Вікторія.

До національного фестивалю готувалися кілька місяців.

Офіційна частина заходу розпочалася з виконання державного гімну України та США, а також спільною молитвою, яку відправив настоятель Церкві Святої Трійці отець Олександр.

Серед гостей - і посол України в США Валерій Чалий разом з дружиною і двома дітьми.

Він звернувся з вітанням до громади та подякував українським американцям за постійну підтримку України, збереження її культурної спадщини та традицій за кордоном. У промові Валерій Чалий наголосив, що сила України - у її народі та підтримці міжнародних партнерів, наша держава здатна зупинити агресора та захистити спільні цінності.

"Радує, що людей стає більше. Традиційно ці нові емігранти, які приїжджають, вони зазвичай не беруть участі в активних заходах, а це я бачу більше і більше молоді", - підкреслив Чалий.

Офіційна частина заходу завершилася урочистою ходою під державним прапором України.

Розважали гостей фестивалю ансамбль "Джерело" з Чикаго та квартет "Гердан" з Вашингтону. А от родзинкою українського заходу став показ мод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-