Дитячі автентичні костюми користуються популярністю у діаспори - майстриня

Дитячі автентичні костюми користуються популярністю у діаспори - майстриня

Фото
Укрінформ
Українські автентичні костюми для дітей користуються найбільшою популярністю серед представників українських громад за кордоном.

Про це повідомила Gazeta.ua засновниця власної майстерні національного дитячого одягу Вікторія Щербань.

Своє дітище під назвою "Аденчик-Баденчик" вона відкрила у рідному с.Краснопілка на Черкащині, а дитячі костюми відшивають ще у трьох регіонах - Київщині, Чернігівщині та Полтавщині.

"Національний одяг для дітей найбільше замовляють з країн, де є діаспора. У Канаду просили пошити 30 костюмів – це найбільше замовлення на зараз. Все відшиваємо під замовлення. Костюми не повторюються за кольоровою гамою. Може бути одна модель, але оздоблення, тканини і колір - різні. Використовуємо тканини від відомого німецького дизайнера Віллі Вогнера", - розповідає вона.

За її словами, костюми коштують від 870 до 11 600 гривень. Також є головні убори та прикраси за 290-2726 гривень.

"Кожну модель одягу називала старими іменами – Гафійка, Клим, Северко, Домініка, Лука. Костюми шиємо за зразками, які представлені в музеях. Головна мета – відтворити національний одяг в його автентичному вигляді. Як одягалися українці дивимося зі старовинних картин, світлин, записів. Про одяг дітей майже немає записів, але припустили, що їх одягали так само, як дорослих", - зазначає вона.

Фото: zhitomir-online.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-