Українські прапори з афтографами бійців АТО замайоріють у більше десяти країнах світу

Українські прапори з афтографами бійців АТО замайоріють у більше десяти країнах світу

Відео
Укрінформ
23 серпня у День державного прапора синьо-жовті полотнища, розписані військовослужбовцями АТО, замайоріють у понад десяти країнах світу.

Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

"Українські стяги з підписами військовослужбовців у День державного прапора замайорять у понад 10 країнах світу. Для цього вояки 80-ї десантно-штурмової бригади розписали близько сотні синьо-жовтих полотен", - йдеться у відеосюжеті.

Як зазначається, на прапорах військові залишили свої автографи, девіз бригади та символ високомобільних військ – значок парашутиста.

"Я написав "Україна понад усе", адже прапор України – це символ єдності нашої держави. Ці прапори підписуються для тих, хто вважає себе українцем в душі, хто душею знаходиться з українським народом, але перебуває за межами нашої країни", - сказав десантник Сергій Романовський.

Акцію з підняття національного прапора за кордоном ініціювали львівські волонтери. Вони планують передати стяги до країн Європи та Америки через туристичні фірми, які відправляють українців на відпочинок за кордон.

Так, 23 серпня у День державного прапора представники діаспор із цими стягами вийдуть на вулиці міст, у яких мешкають, а готелі, що приймають українських туристів, піднімуть їх на флагштоках.

"Якщо українець відпочиває у Туреччині, в турецькому пансіонаті буде майоріти державний прапор з автографами солдат. Це як бойовий прапор. Якщо українці є в Америці, у штаті Каліфорнія, чи в Чикаго проживають, також ті прапори вже чекають з нетерпінням", – розповів керівник Західного регіонального медіацентру МОУ Олександр Поронюк.

Відео: 5 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-