Франківський музей поповнився ще одним подарунком від Канади

Франківський музей поповнився ще одним подарунком від Канади

Укрінформ
Королівський монетний двір Канади подарував срібну монету під назвою "Традиційна українська писанка-2017" Коломийському музею писанкового розпису, що на Івано-Франківщині.

Як повідомляється на сайті музею, це вже друга монета-писанка, яку передають канадці.

"Монету випустив Королівський монетний двір Канади як вияв шани українському мистецтву, що стало частиною культурної спадщини Канади. Номінал одноунцієвої срібної монети становить 20 доларів. Наклад – всього п`ять тисяч екземплярів", - зазначається у повідомленні.

Традиційно цей цінний експонат для музею подарувала відома дослідниця українського народного мистецтва, мисткиня жіночих прикрас із бісеру та автор навчальних програм з цієї тематики - Марія Рипан.

Також відзначається, що ескізи для монети, як і для попереднього екземпляру, розробила канадська художниця українського походження Енн К. Мораш. Аверс монети оздоблений кольоровою емаллю та українським орнаментом, а на реверсі – портрет англійської королеви Єлизавети ІІ.

Нагадаємо, що минулого року Королівський канадський уряд випустив першу срібну монету у вигляді писанки на честь 125-річчя першого українського поселення в Канаді.

Фото: Zik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-