Росія хоче зробити Україну непривабливою для Заходу - Голова СКУ

Росія хоче зробити Україну непривабливою для Заходу - Голова СКУ

Укрінформ
Метою російської пропаганди є створення на Заході образу України як непривабливої і корумпованої країни, щоб від неї відвернулися усі і її було легше підпорядкувати собі.

Про це заявив голова Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій в Українському домі у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Мета російської пропаганди полягає в тому, щоб  у західних держав відпало бажання цікавитися Україною, тобто представити її як країну, яка як була невдалою, так і залишилася, яка як була недеформованою, так нею і залишається, що вона нездатна на зміни, а тому краще не вкладати в неї ані грошей, ані зусиль та залишити наодинці. А за якийсь час Російська Федерація знову пригорне її до себе, а ми знаємо як Російська Федерація вміє пригортати Україну до себе”,- наголосив Чолій.

Читайте також: Голова СКУ: Членство в ЄС крім України вигідно і Польщі

Він зазначив, що такі заяви є очевидною брехнею, тому що за останні роки Київ зробив значні кроки у реформуванні і в боротьбі корупцією тощо. Водночас, він закликав українців не розповсюджувати за кордоном неправду, що в Україні нічого не змінюється.

“Це шкодить Україні навіть більше, ніж російська пропаганда”, - наголосив він.

Чолій підкреслив, що усі українці у міру своїх можливостей повинні включитися у протидію російській пропаганді та дезінформації, зокрема використовуючи соцмережі.

“У Фейсбуці є 1,9 млрд користувачів і тому через соцмережі можна доносити інформацію про агресію Російської Федерації і про реформи, які відбуваються в Україні”, - констатував голова СКУ.

Читайте також: Спроби посварити Київ та Варшаву є елементом гібридної війни - МЗС Польщі

За його словами, потрібно постійно інформувати про ситуацію в Україні, щоб вона не сходила з порядку на Заході. 

Чолій зазначив, що нещодавно представник США в ОБСЄ Кейт Марі Бернс заявила, що від 1 січня до 30 травня цього року  на сході України загинуло на 30% більше українських військовослужбовців, ніж за аналогічний період минулого року.

“Тобто ситуація на сході не покращується, а погіршується, хоча про це значно менше чути у ЗМІ. Про такі факти потрібно завжди інформувати Захід”, - наголосив Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-