Україна взяла участь у польському фестивалі

Україна взяла участь у польському фестивалі "Східна культура"

Укрінформ
У польському Жешуві 22-25 червня проходив міжнародний культурний фестиваль "Wsсhód Kultury" ("Східна культура"), організований з метою представлення талантів культурних митців Польщі та країн "Східного Партнерства".

Захід зібрав більше 350 артистів з дев'яти країн, зокрема, України, Молдови, Грузії, Македонії, Греції та інших, передає Генеральне консульство України у Любліні.

"Завдяки налагодженим тісним зв’язкам з місцевими органами влади Підкарпатського воєводства та м. Жешува Україна широко представлена на фестивалі, беруть участь колективи різноманітної направленості (в області літератури і поезії, музичні виконавці симфонічної, церковної, народної, сучасної музики)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зі сторони польської публіки особливу увагу привернув концерт дуету Kuba Blokesz i Michał Szuba, який презентував проект "Львів. Ескізи міста" на основі літературних творів Ю.Андруховича та Г.Чубая.

Також однією з кульмінаційних подій фестивалю став виступ міжнародного оркестру Rebel Babel Ensemble, який об’єднав оркестри з України, Польщі, Грузії, Білорусі та Литви.

Крім того, глядачам сподобався виступ польської групи "Еней", учасниками якої є поляки з українським корінням.

Нагадаємо, що "Wsсhód Kultury" проводиться польською стороною вже вп’яте, котрий покликаний через призму культури зближувати країни європейських цінностей, передусім, прикордонні, та сприяє розвитку добросусідських відносин Польщі та України.

Фото: nowiny24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-