В Австралії покажуть документальне кіно про конфлікт на Донбасі

В Австралії покажуть документальне кіно про конфлікт на Донбасі

Укрінформ
Австралійський режисер з українським корінням Стефан Бугрин та студія документального кіно «Сквід» закінчила роботу над першою частиною документального кінопроекту «Матері війни», присвяченого долям жінок, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Канберрі.

«Ми завершили першу частину проекту, зняту за матеріалами, зібраними на сході України. Фільм відправлено на конкурсні програми провідних міжнародних фестивалів, у тому числі найвідомішого в Австралії Мельбурнського фестивалю», - каже режисер.

Головною метою проекту, за словами автора, є просвітництво.

«Важливо нагадати людям, що в Європі йде війна, на якій гинуть люди. І триває це вже більше двох років», - зауважує Бугрин.

Поки автори проекту очікують відповіді щодо готовності включити їх фільм до фестивального показу, Бугрин розпочав роботу над можливістю демонстрації кінопроекту у Сіднеї.

Фільм розповідає історії жінок-матерів із Запоріжжя та Харкова.

Одна з героїнь, Галина - керівник головного волонтерського центру «Солдатський привал» у Запоріжжі. Її син загинув у 2014 році на передовій, і вона вирішила приєднатися до волонтерського руху.

Юлія – фронтовий снайпер. У неї є син і донька, які чекають на її повернення після закінчення війни.

Світлана - мати сина, яка пройшла важкий шлях повернення тіла своєї дитини з підконтрольної бойовикам території.

Проект австралійського режисера, внука українських емігрантів, який вирішив більше розповісти щасливій Австралії про українське горе, значною мірою реалізується через crowd-funding та коштом української громади Австралії, яка зібрала майже 20 тис. доларів на його втілення.

«Це був неймовірно важкий досвід, але, хочу зізнатися, найцікавіший досвід у моєму житті. Нічого з того, що я робив раніше, не було таким важливим. Це особистий проект для мене», - зізнається австралійський режисер українського походження.

Сьогодні автор працює над просуванням цього продукту в Австралії та одночасно збирає кошти на другу частину фільму, про матерів війни із Західної України. Офіційний трейлер фільму можна переглянути тут, а детальнішу інформацію про фільм «Матері війни» можна отримати на сторінці студії та проекту у мережі ФБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-