Які українські смаколики полюбляють у Польщі та Італії

Які українські смаколики полюбляють у Польщі та Італії

Дослідження
Укрінформ
Найбільшою популярністю серед українських продуктів за кордоном користуються цукерки "Київ Вечірній", вареники з м’ясом та пельмені, а також вітчизняні зефір і квас.

Тож "Вісті" вирішили дізнатися, що найчастіше із вітчизняного купують наші співвітчизники, наприклад, в Італії.

Нещодавно директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко написав у Facebook, що за кордоном, зокрема у Польщі, неабиякою популярністю користуються українські цукерки "Вечірній Київ", халва та бекон.

Ні для кого не секрет, що нині чимало українців працюють та живуть у Польщі і, звичайно, аби відчути рідні смаки, чимало з них купують саме вітчизняні продукти. Як пише Gazeta Wyborcza, у польському Гожуві нещодавно відкрився магазин "Україночка". Особливим попитом тут користуються цукерки "Київ Вечірній", халва, сушена риба до пива, вареники з м’ясом та пельмені, а також томатна паста, без якої неможливо приготувати справжній український борщ.

Цікаво, що продукти made in Ukraine до вподоби і самим полякам, а ще білорусам та росіянам. Ціна на товари також прийнятна: якщо риб’яча ікра у Варшаві в польському магазині коштує приблизно 29 євро за баночку, то в магазині у Гожуві - всього 10 євро.

Зокрема, у Польщі можна придбати українські продукти у групі "Ukrainskie produkty w Polsce" в Facebook. Тут, наприклад, можна побачити такі оголошення: "Увага! Шановне товариство! Тепер у великих супермаркетах для вас: Баклажани в аджиці, Кабачкова і Баклажанова ікра, Аджики, Мариновані помідорчики, Солодкий перець і Квасолька з овочами та ще багато-багато смачного. Запрошуємо!" Або ж: "Натуральні продукти з сонячної України, магазин "Петра і Павла" в торговому центрі у Targowku".

За розповідями українки, яка нині із чоловіком та сином мешкають в італійському містечку Удіне, тамтешні жителі дуже полюбляють скуплятися у "Mix-Markt". І хоч там продають не лише українські продукти, а й смаколики із Німеччини, Молдови та Румунії, найбільше все-таки італійці купують український зефір. Сама ж пані Ірина частенько відвідує магазин і зазвичай іде туди за вітчизняними крупами, халвою, оселедцями, солоними сухариками та згущеним молоком. Її чоловік купує український квас. До речі, за цим напоєм сюди приходить і італійська молодь, ціна 2 євро для них цілком нормальна. Жінка каже, що за 5 років перебування в Італії так і не звикла повністю до тамтешніх продуктів, тому, коли в їхньому містечку почали торгувати українськими смаколиками, дуже зраділа і стала постійним клієнтом закладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-