Жителів Нью-Йорка годують стравами української кухні

Жителів Нью-Йорка годують стравами української кухні

Відео
Укрінформ
У Нью-Йорку гостей одного з італійських ресторанів під назвою "Енотека Марія" годують стравами з 20 країн, до якої входить їжа й української кухні.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Невеличкий ресторан у Нью-Йорку отримав світову славу – через те, що відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Нещодавно у ресторані почала працювати перша господиня з України", - йдеться у повідомленні.

До усіх страв, які готують кухарки, у власника є лише одна вимога – аби рецепти були автентичними, тобто потрібно відтворити страви з дитинства. В ресторані працюють бабусі із понад 20 країн, тому й їжа в закладі харчування найрізноманітніші.

Нещодавно в "Енотека Марія" розпочала роботу кухарки українка Алла Крещук.

"Вареники і котлети по-домашньому. На апетайзер – плацинда по-українськи", – розповіла вона про страви, які готує.

Господиня Алла – з Одеси. Своїх онуків жінка ще не має. Але ця умова – необов’язкова. Головне – щоби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50.

"Я така щаслива ще ніколи не була від свого віку", – ділиться українка.

Всі страви в Аллиному меню - за родинними рецептами.

"Для мене дуже важливо покласти часник у котлети, так як робила моя мама. І коли мама їх смажила, вони пахли аж до сусідів", – каже вона.

Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають "равіолі", – 20 доларів. Стільки ж просять за котлети з пюре і салатом з редькою. Звичні для Нью-Йорка ціни українцеві здалися б завищеними, тим паче всі страви – прості, а інгредієнти – недорогі.

Менш ніж за рік про ресторан заговорили в усьому світі. Ідея, що за кілька десятків доларів можна знову перенестися в дитинство, де все здавалося кращим і смачнішим, виявилася універсально привабливою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-