Найпотужнійший осередок українців Австралії закликав звільнити українських політв'язнів

Найпотужнійший осередок українців Австралії закликав звільнити українських політв'язнів

Фото, відео
Укрінформ
Один із найпотужніших та найвпливовіших осередків української громади в Австралії - українці Вікторії (столиця штату - Мельбурн) під час шевченківських святкувань закликав до звільнення українських політв'язнів. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу СУОА.

«Ми закликаємо до звільнення з полону бойовиків професора-релігієзнавця Ігоря Козловського та інших українських в’язнів, незаконно утримуваних окупантами», - йдеться у заяві Асоціації українців Вікторії.

Урочистості з нагоди ювілею Тараса Шевченка є одними з найбільш численних і шанованих заходів серед української громади Австралії. Саме тому це свято зазвичай стає платформою для найважливіших акцій української громади Австралії.

Цьогорічне шевченківське святкування у Мельбурні перетворилося у справжній патріотичний мітинг з численними акціями та флешмобами на підтримку територіальної цілісності України, повернення Криму, звільнення політичних в’язнів, а також формулювання завдань щодо посилення позицій України, її мови і культури в Австралії.

Вже традиційно меценатський фонд Віктора і Марії Рудевичів вручив грошові премії та стипендії тим, хто продовжує вивчати українську мову в Австралії. Захоплюючу концертну програму прикрасили виступи професійних українських танцювальних і вокальних колективів Австралії ансаблів «Варховина» та «Легенда», хору «Черемош» під керівництвом Володимира Головка, молодіжна програма СУМівських і Пластунських організацій та багато іншого.

Надзвичайно зворушливою була декламація вірша Шевченка «Світе тихий» у виконанні 99-літнього українського австралійця, свідка Голодомору 1932-1933 років Федора Габелка. Сьогодні відеозапис виступу Габелка набуває все більшої популярності в соціальних мережах у цілому світі.

Асоціація українців Вікторії, де мешкає чи не найбільша частина українців Австралії, заслужено вважається однією з найбільш організованих та найефективніших громад у складі Союзу українських організацій Австралії. 

Фото Соні Рамзи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-