Українець став футбольним послом з питань мультикультурності в Австралії

Українець став футбольним послом з питань мультикультурності в Австралії

Укрінформ
Захисник австралійського футбольного клубу «Джилонгські коти», українець за походженням Джейк Колодяжний, був обраний Австралійською футбольною лігою (АФЛ) послом з питань мультикультурності на 2017 рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу клубу.

«Посли представляють 12 клубів АФЛ, включаючи чотири жіночі, а також широкий спектр етнічних громад по всій Австралії. Вони відіграватимуть вирішальну роль у підвищенні обізнаності гравців у питаннях культури, сприянні соціальній інтеграції та залученні до австралійського футболу на різних рівнях», - наголосив генеральний директор АФЛ Гіллон Маклахлан.

Джейк Колодяжний народився на Тасманії, має українське походження, з 2013 року успішно виступає у ролі захисника австралійського футбольного клубу «Джилонгські коти». З липня 2017 року він, разом з іще 19 послами АФЛ, буде промоутером мультикультурних програм ліги.

Союз українських організацій Австралії та посольство України в Австралії привітали Джека Колодяжного з почесним призначенням. За даними статистики станом на 2017 рік гравці неавстралійського походження складають 15% усіх гравців АФЛ серед чоловіків (18 клубів) та 7,8 % серед жінок (8 жіночих клубів).

Довідково: посаду посла з питань мультикультурності АФЛ, за підтримки «Пошти Австралії», запровадила для залучення у лави австралійського футболу якомога більшої кількості гравців з числа громадян Австралії з мультикультурних громад. Участь у проекті «Пошти Австралії» спряє кращій комунікації з послами, наприклад безкоштовному листуванню. Австралійський футбоол (австралійці частіше вживають назву footy — футі) — найпопулярніший вид спорту в Австралії. Грають дві команди, по 18 гравців кожна на полі овальної форми, м'ячем схожим на регбійний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-