ПАРЄ вимагає від Росії звільнити Сущенко

ПАРЄ вимагає від Росії звільнити Сущенко

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи вимагає звільнення протиправно заарештованого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також припинення переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Про це йдеться у резолюції "Напади на журналістів та свобода ЗМІ в Європі", яка була проголосована у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюцію, доповідачем з якої є голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Арє’в, підтримала переважна більшість депутатів.

"Будучи занепокоєною свободою ЗМІ у Російській Федерації, Асамблея закликає російське керівництво звільнити Романа Сущенка, який з 2010 року є кореспондентом Українського національного інформаційного агентства Укрінформ у Франції, та з 30 вересня 2016 року ув’язнений у Москві через обвинувачення у "шпигунстві", - йдеться у тексті резолюції.

ПАРЄ також вимагає від російських властей зняти обвинувачення у "сепаратизмі" та припинити переслідування українських журналістів у Криму – Ганни Андрієвської, Наталії Кокоріної та Миколи Семени.

У резолюції вкотре відзначається занепокоєння ПАРЄ у зв’язку з невиконання Росією вимоги звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, якому був винесений незаконний вирок - 20 років ув’язнення.

Резолюція нагадує і про незаконне закриття окупаційною російською владою у Криму кримськотатарського телеканалу ATR.

Окрім цього, у документі висловлюється занепокоєння станом свободи медіа у Туреччині на тлі згортання у країні демократичних свобод.

У резолюції наголошується, що уряди країн-членів Ради Європи повинні активно реагувати на загрози свободи ЗМІ та напади проти журналістів у рамках започаткованої у квітні 2015 року "Платформи забезпечення захисту журналізму та безпеки журналістів".

У ПАРЄ нагадують, що, починаючи з січня 2015 року, у країнах-членах Ради Європи було вбито 16 журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-