«Легенда про Зеленого лицаря» відкриє покази програми «Гала-Прем’єри» 12-го ОМКФ

«Легенда про Зеленого лицаря» відкриє покази програми «Гала-Прем’єри» 12-го ОМКФ

Укрінформ
Епічне фентезі “Легенда про Зеленого лицаря” стане фільмом-відкриття позаконкурсної програми “Гала-Прем’єри” 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

«Глядачі 12-го ОМКФ першими побачать фільм “Легенда про Зеленого лицаря”, показ якого відбудеться 14 серпня. Стрічка від режисера Девіда Лоурі та студії А24 заснована на легендарній поемі “Сер Ґавейн і Зелений лицар”. Поема невідомого автора й досі залишається одним із найвидатніших творів англійської літератури, який надихав Вільяма Шекспіра та Дж. Р. Р. Толкіна», - ідеться в пресрелізі.

Як зазначається, епічно-фантазійна пригодницька стрічка “Легенда про Зеленого лицаря” розповідає історію сера Ґавейна, нерозважливого та норовливого племінника короля Артура, який зухвало вступає у протистояння із Зеленим лицарем – загадковим смарагдовим велетом, який перевіряє людей на стійкість. Ґавейн бореться з привидами, гігантами, злодіями та інтриганами на своєму шляху, який зрештою стане визначальним у його долі і покаже, чого насправді вартий Ґавейн в очах родини та королівства у протистоянні з архіворогом.

Читайте також: Одеський кінофестиваль оголосив склад журі

Головні ролі у стрічці виконали номінант на премію “Оскар” та володар премії BAFTA Дев Патель і лауреатка премії “Оскар” Алісія Вікандер.

Девід Лоурі – американський режисер, сценарист, монтажер і продюсер. Народився в 1980 році в Мілвокі (США). Його фільм "Несвяті", в якому зіграли Руні Мара та Кейсі Еффлек, був номінований на Гран-прі журі кінофестивалю “Санденс” 2013 року та брав участь у секції “Тиждень критики” на Каннському кінофестивалі. У 2017 році його фільм "Історія примари" був представлений в конкурсі Best of Next! на фестивалі “Санденс”. Станом на 2021 рік його режисерська фільмографія налічує шість повнометражних фільмів, низку короткометражних та телеепізодів.

В український прокат стрічка вийде 26 серпня 2021 року завдяки дистриб’юторській компанії “Вольга Україна”.

Як повідомляв Укрінформ, 12-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 14 до 21 серпня. Головним фокусом ОМКФ 2021 стане національне кіно. Придбати Фестивальні абонементи можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-