На фестивалі «Етніка» народні промисли представлять зіркові амбасадори - Ткаченко

На фестивалі «Етніка» народні промисли представлять зіркові амбасадори - Ткаченко

Укрінформ
Народні промисли потрібно популяризувати через медійних амбасадорів, заявляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі, анонсуючи фестиваль народних промислів "Етніка". 

"Народні художні промисли – унікальний прояв культури. Залежно від регіону вони різняться технікою і вражають самобутністю. На жаль, донині в Україні держава не приділяла достатньої уваги їхньому розвитку. Хоча промисли, як ніщо інше, відображають код ідентичності нашої країни", - зазначив Ткаченко.

На його думку, народні промисли потрібно популяризувати через медійних амбасадорів, проводити майстер-класи, запускати яскраві колаборації, зберігати традиції та майстрів, шукати шляхи капіталізації.

"Фестиваль "Етніка" фактично уособлює цю довгострокову ціль – шлях до збереження нашої спадщини через її розвиток. Переконаний, що розкриття економічного потенціалу народних промислів як сектору креативних індустрій – запорука відродження традиційної майстерності", - наголосив Ткаченко.

Читайте також: У МКІП розробляють модель, що дозволить вдихнути нове життя в народні промисли

"21 серпня на подвір’ї Національного музею історії України 47 носіїв унікальних технік 12-ти художніх промислів презентують свої роботи. У майстрів будуть власні зони, де вони проводитимуть майстер-класи і будуть знайомити гостей зі своєю творчістю. Крім того, на заході будуть розміщені зони кейсів «сучасної інтеграції традиційних промислів у роботах дизайнерів» та локальних крафтових виробництв: сироваріння та виноробства", - повідомив Ткаченко.

Фестиваль уже має зіркових амбасадорів, які представлятимуть окремий вид промислів: від різьбярства до кераміки та гутництва. Серед них: Саша Заріцька із гурту KAZKA, Катерина Павленко - гурт Go_A, Аліна Паш, Дзідзьо, дизайнерки Катя Сільченко та Ліля Літковська, прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар, олімпійська призерка Дар’я Білодід, телеведучі Катерина Осадча та Руслан Сенічкін. Вхід на фестиваль вільний для всіх охочих.

Читайте також: На концерті до Дня Незалежності виступлять 35 виконавців та музичних гуртів

Міністр подякував Державному агентству України з питань мистецтв та мистецької освіти, Офісу з розвитку креативних індустрій та проєкту Made in Ukraine під світським патронатом порталу JetSetter.ua за допомогу у втіленні "Етніки": "Цей захід є вкрай символічним до 30-річчя Незалежності України".

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня Ткаченко повідомив, що гаслом святкування 30-річчя Незалежності України буде вислів "Ти у мене єдина", а символікою - квітка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-