У музакадемії імені Чайковського почався перший етап реставрації

У музакадемії імені Чайковського почався перший етап реставрації

Фото, відео
Укрінформ
У Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського розпочався перший етап реставраційних робіт.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Хороших новин про хід робіт на об’єктах Великої реставрації стає все більше. Цього разу провів інспекцію у самому центрі Києва», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що у Національній музичній академії України імені Чайковського розпочався перший етап реставраційних робіт. «Як відомо, ще після Другої світової війни під навчальний корпус Консерваторії реконструювали колишній готель «Континенталь» на вулиці Карла Маркса (архітектора Городецького), а зі сторони нинішнього Майдану до нього в 1955-1958 роках прибудували корпус Оперної студії з концертним залом», - заявив міністр.

Зазначається, що проведення реставрації академії відбувається вперше за 63 роки.

«За нашим планом, до Дня Незалежності закінчать облаштовувати зовнішню частину оперної студії Академії зі сторони Майдану Незалежності, а саме: проведемо реставрацію колон, арок, капітелів, балясинів, перил центрального балкону, карнизів, верхньої частини східчастого цоколю та внутрішнього фасаду», - заявив Ткаченко.

За його словами, з осені розпочнуться роботи зі зміни внутрішніх інженерних та каналізаційних комунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у рамках «Великої реставрації» замінили дах і відреставрували фасад Національного художнього музею в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-