Прокуратура Барселони стверджує, що Шакіра заборгувала Іспанії €14,5 мільйона податків

Прокуратура Барселони стверджує, що Шакіра заборгувала Іспанії €14,5 мільйона податків

Укрінформ
Прокуратура Барселони завершила трирічне розслідування щодо співачки Шакіри, яку підозрювали в несплаті податків.

Про це у вівторок, 28 липня, повідомило El Pais із посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Обвинувачення стверджує, що 44-річна артистка не заплатила 14,5 мільйона євро до бюджету, за що їй може загрожувати тюремне ув’язнення.

Як зазначається в матеріалах обвинувачення, Ісабель Мебарак Ріполл (справжнє ім'я співачки) «могла перестати платити податки в Іспанії упродовж 2012, 2013 і 2014 років, попри своє зобов'язання це робити через наявність тут податкового резидентства».

Читайте також: Шакіра продала права на всі свої пісні

Законодавство Іспанії передбачає наявність податкового резидентства в країні у разі, якщо людина живе тут щонайменше шість місяців плюс один день.

Сама Шакіра раніше пояснювала, що у 2012-2014 роки перебувала на Багамах, де податку на особистий дохід не платять, і має відповідні документи, які підтверджують її статус резидентки. А Іспанію вона тоді відвідувала «лише час від часу». Податківці це твердження заперечують: мовляв, співачка з 2010 року зустрічалася зі своїм нинішнім партнером — футболістом Жерардом Піке — і жила з ним у Барселоні.

Суддя суду першої інстанції міста Асплугас-да-Любрагат, який постановив завершити розслідування щодо ухиляння Шакіри від сплати податків, виснував, що та недоплатила 14,5 мільйона євро податку на особистий дохід і корпоративного податку.

Читайте також: Іспанська прокуратура звинувачує Шакіру в ухилянні від сплати податків

Крім того, співачку звинувачують у тому, що вона «використала низку компаній-прокладок» для приховування своїх статків. Загалом, як зазначає El Pais, проти Шакіри висунули шість звинувачень у податкових злочинах. Якщо її провину доведуть, їй загрожує тюремний строк.

Нагадаємо: 44-річна Шакіра — колумбійська співачка й музикантка, яку називають королевою латиноамериканської музики. Творчу кар'єру розпочала у 13 років, ставши популярною спершу в іспаномовних країнах, а з виходом п'ятого альбому Laundry Service (2001) — і у світі загалом. Співачка виховує двох дітей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-