Арабатка проведе Koktebel Jazz Festival – яким він буде цьогоріч

Арабатка проведе Koktebel Jazz Festival – яким він буде цьогоріч

Укрінформ
Вісімнадцятий Koktebel Jazz Festival у 2021 році відбудеться на Арабатській Стрілці з 29 серпня до 5 вересня і доєднає до формату музичного фестивалю формат арт-резиденцій.

Про це Укрінформу повідомила президент Koktebel Jazz Festival Лілія Млінарич.

«Я вважаю арт-резиденцію одним з найрезультативніших прийомів для художника, музиканта та взагалі будь-якого митця, щоб створити щось незвичайне. Цей формат дозволяє повністю заглибитися у творчість, відійти від повсякденності, наблизитися до природи, знайти інсайт у бесіді з однодумцями. Ми давно думали над тим, що можна і треба створити справжнє ком’юніті для митців. Впевнені, цей проєкт принесе свіже повітря і створить особливу атмосферу. А особлива атмосфера - це і є справжній магніт подієвого туризму», - розповіла Млінарич.

Зокрема, під назвою Koktebel Аrаbаtkа Residence відкриється 7 арт-резиденцій. 7 кураторів представлять 7 творчих концепцій, робота над якими буде тривати з 29 серпня по 5 вересня. Наприкінці фестивалю всі гості зможуть ознайомитися з результатами творчості митців. Палітра концепцій Koktebel Arabatka вражає. Від витонченої ARTISHOK до дитячої Jazz Kids Residence, від психоделічної Koktebel Imaginarium Residence до гостро соціальної “О! Крим”.

  • ARTISHOK Residence для митців. Кураторка Ганка Третяк
  • BIRUCHIY 021 або “Час, що не втрачено”. Куратор Костянтин Дорошенко
  • Jazz Kids Residence - дитяча арт-резиденція. Кураторка Анна Оборська
  • Jazz&Blues Residence - арт-резиденція для джазових музикантів. Куратор Майк Кауфман-Портніков
  • Koktebel Imaginarium Residence - арт-резиденція для артистів перформативних мистецтв: перкусіоністів, артистів вогняних, світодіодних шоу. Кураторка Маріанна Мороз.
  • О! Крим - резиденція, присвячена Криму. Куратор Сергій Мокрушин.
  • Open Music Residence - резиденція для музикантів, готових експериментувати або представити нове бачення своєї творчості. Куратор Серж Федотов.

Відбір митців для участі будуть проводити куратори. Відібрані за конкурсом учасники отримають гранти для реалізації проєктів у резиденціях або на сценах фестивалю. Iвенти від резиденцій гості зможуть відвідувати безкоштовно.

Koktebel Jazz Festival відбудеться у селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці у Генічеському районі з новим проєктом Koktebel Arabatka за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України”.

Читайте також: VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме з 1 до 3 жовтня

Фестиваль пропонує новий формат - Koktebel Arabatka. Це поєднання 3 сцен Koktebel Jazz Festival (пройде 2-5 вересня) та 7 креативних резиденцій Koktebel Arabatka Residence (триватимуть з 29 серпня по 5 вересня). Серед локацій Koktebel Arabatka - найкращі пляжі Арабатської Стрілки, що отримали міжнародний сертифікат “Блакитний прапор” та місцевий парк села Щасливцеве.

Для гостей фестивалю Koktebel Jazz Festival вже готуються три традиційних сцени: велика Nu Stage, джазова та камерна Jazz&Blues Cafe і Open Stage для музичних відкриттів.

Фото надані пресслужбою фестивалю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-