Фільм «ЮКІ» з’явився на Amazon Prime Video

Фільм «ЮКІ» з’явився на Amazon Prime Video

Укрінформ
Документальна стрічка Володимира Мули "ЮКІ/Історія перемог вільних Українців" стала доступною для перегляду на популярній міжнародній платформі Amazon.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно, за підтримки якого створено фільм.

«Картина, у якій зібрані історії видатних українців - володарів Кубка Стенлі, що у різний час здобували світову славу та долучалися до становлення найвпізнаванішої ліги світу – NHL, поповнила онлайн-бібліотеку відеосервісу Prime Video у Сполучених Штатах Америки та Великій Британії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проєкт фільму «Памфір» відібрали для кіноринку Венеційського фестивалю

Як зазначається, вихід стрічки на міжнародній платформі Amazon Prime Video – стратегічний та надзвичайно продуманий крок. Іще на етапі виробництва було чітке розуміння того, що необхідно створити унікальний універсальний продукт, який зачепить масового світового глядача. Через це неабияку увагу було приділено героям фільму – популярним та впізнаваним особистостям, завдяки авторитету яких виникла зацікавленість до самої картини. Відтак реліз фільму у Сполучених Штатах – це ще одна сходинка до визнання фільму за океаном.

Режисер та продюсер Володимир Мула. Автор сценарію Микола Васильков. Оператори Олег Шевчишин, Дмитро Шиповський, Станіслав Ткачов, Олександр Терновий.

Герої: Орест Кіндрачук, Іван Буцик, Кен Данейко, Джеф Чикрун, Ерик Нестеренко, Брюс Драйвер, Володимир Грецький, Еді Шах, Руслан Федотенко, Іван Грецький

В епізодах: Джері Савчук (син Тараса Савчука), Келі Груді (хокейний аналітик телеканалу CBC), Роман Коваль (історик), Мирон Биць (Президент УСЦАК), Орест Теплий (приватний колекціонер).

Читайте також: Стрічка «Фортеця Хаджибей» перемогла на кінофестивалі у Стамбулі

Як повідомляв Укрінформ, кінопроєкт "ЮКІ" виробництва компанії TeleProstir Studio став одним з переможців Дванадцятого конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно. Фільм вийшов у широкий український кінотеатральний прокат 3 грудня 2020 року у 42 містах України. 1 січня 2021 року стрічка стала доступною у всеукраїнському онлайн-прокаті на сервісах OLL.TV та MEGOGO.

Стрічку «ЮКІ – Історія перемог вільних українців» було відібрано до короткого списку AIPS Sport Media Awards 2020 у категорії Video Documentary. Також вона увійшла до трійки номінантів на здобуття премії «Золота Дзиґа» у категорії "Найкращий документальний фільм".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-