Оголоcили фіналістів другого Book Pitch, чиї книжки екранізують

Оголоcили фіналістів другого Book Pitch, чиї книжки екранізують

Укрінформ
Експерти другого книжкового пітчингу Book Pitch — спільного проєкту 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю та Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» — визначили фіналістів, які представлять свої твори для потенційної екранізації.

Про це Укрінформу повідомили у відділі комунікацій Мистецького арсеналу.

«До фіналу Book Pitch увійшли чотири проєкти: «Світлий Шлях: історія одного концтабору», Станіслав Асєєв; «Летіла в небі чорна птаха», Анна Біленька; «Чемпіонський бій Мері Дяків», Владислав Івченко; «Кокліко», Павло Матюша», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міжнародна Букерівська премія оголосила цьогорічного переможця

Як зазначається, для участі в пітчингу було подано 38 заявок, з яких 32 пройшли технічний відбір. Саме серед них експертна комісія обирала фіналістів. Сам пітчинг відбудеться 30 липня о 16:00 у Мистецькому арсеналі в Києві.

До складу журі увійшли: Алік Шпилюк, програмний консультант та голова відбіркової комісії Одеського міжнародного кінофестивалю; Богдана Неборак, головний редактор The Ukrainians, менеджер культурних проєктів; Оксана Щур, літературний критик, куратор літературних програм Мистецького арсеналу; Леонора Пащенко, шеф-редактор кінокомпанії Star Media.

Читайте також: Українці можуть долучитися до дискусії щодо держпідтримки кіно - куди писати

У 2021 році конкурс відбувається вже вдруге. Для участі організатори добирали літературні художні твори, опубліковані у 2019-2021 роках, накладом не менше 1000 примірників, які мають потенціал для екранізації (художній ігровий фільм). ⠀ Як повідомляв Укрінформ, Одеський міжнародний кінофестиваль — один із найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європ – цьогоріч відбудеться 14 - 21 серпня. Він буде приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно. Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» відбувся 23 - 27 червня у Києві. Впродовж п’яти днів тут презентували свою книжкову продукцію 145 видавництв і відбулося майже 300 подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-