Одеський кінофестиваль: гала-прем’єри відкриє гурт Apache Crew

Одеський кінофестиваль: гала-прем’єри відкриє гурт Apache Crew

Укрінформ
Фільми позаконкурсної програми 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю оприлюднено 22 липня на першій пресконференції, що відбулася в Києві. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До нашої позаконкурсної програми вдалося зібрати вершки національних фільмів і світових картин. До неї увійшли “Українські Гала-прем’єри”, “Фестиваль фестивалів” та “Гала-прем’єри світових картин”, - повідомив програмний директор кінофестивалю Ілля Дядик.

Він зазначив, що до “Українських Гала-прем’єр” увійшли 5 картин: довгоочікуваний езотеричний детектив “Сторонній” Дмитра Томашпольського, який показали на 20 кінофестивалях, де він отримав 11 нагород; документальна стрічка Аліни Горлової “Цей дощ ніколи не скінчиться”, яка отримала нагороду на кінофестивалі IDFA; “Рози. Фільм-кабаре” Ірени Стеценко про відомий гурт “Dakh Daughters”; фільм Одеської кіностудії “Чому я живий” Вілена Новака; “Водуруду” - неймовірна картина-кінобалет режисера Анатолія Сачівка, в якому знявся відомий танцювальний гурт Apache Crew.

“Гурт Apache Crew працював, мабуть, з усіма найвідомішими музикантами України — від Джамали до The Maneken. Вони виступали на багатьох великих подіях, в тому числі Євробаченні. І після того, як ми відібрали цей фільм до програми, колеги, які займаються церемонією відкриття, розказали, що Apache Crew виступлять і на нашому відкритті 14 числа”, - повідомив Дядик.

Читайте також: Одеський МКФ оголосив нацпрограму та Українську ретроспективу

Він розповів, що програма “Гала-прем’єри” міжнародних картин відкриється фільмом “Легенда про Зеленого лицаря” від режисера Девіда Лоурі. В ній будуть показані документальний фільм Віктора Косаковського “Ґунда”; трагікомедія “Поганий сусід” - режисерський дебют актора Даніеля Брюля, в якому він зіграв гіперболізовану версію самого себе; найбільш скандальний еротичний фільм цьогорічного Каннського кінофестивалю “Спокуса/Бенедетта” голландського режисера Пола Верговена.

За словами Дядика, у “Фестивалі фестивалів” традиційно покажуть найкращі картини з Канн, Берліна, Санденса, Венеції. Це мюзикл “Аннетт” Леоса Каракса; “Пам’ять” Апічатпонга Вірасетакула; “Найгірша людина в світі” Йоахіма Трієра; “Герой” Асґара Фархаді; анімаційний фільм “Криптозоопарк”, режисер Деша Шо; “Людина, яка продала свою шкіру”, режисерка Каутер Бен Ханьї.

“Це не вся програма нашої позаконкурсної програми. Трохи пізніше у нас буде ще декілька сюрпризів. До кінця місяця ми їх оголосимо”, - зауважив програмний директор ОМКФ.

Фото: inkyiv.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-