Конкурс короткометражок про подорожі «Жага мандрів» оголосив імена переможців

Конкурс короткометражок про подорожі «Жага мандрів» оголосив імена переможців

Укрінформ
Конкурс короткометражних аматорських фільмів про подорожі “Жага мандрів” оголосив імена переможців.

Про це Укрінформу повідомили організатори конкурсу.

«Перше місце посіла тревел-блогерка з Монастирського Тетяна Кузьменко з роботою «Мачу-Пікчу очима українки», де показала щирі враження про столицю інків. Рік тому Тетяна вирушила в навколосвітню подорож, зараз перебуває в Болгарії, і вже в серпні планує повернутися в Україну», - йдеться в повідомленні.

Конкурс короткометражок «Жага мандрів» оголосив імена переможців

Як зазначається, друге місце авторитетне журі присудило Сергію Кібукевичу з Рівненської області за фільм «Specially for You». Сергій займається громадською діяльністю в Харкові і організовує благодійні студентські сплави на байдарках всією Україною, про що і зняв фільм.

А третє місце журі віддало фотографу та радіолюбителю Нодіру Турсун-Заде за роботу «2017 Pamir Expedition» про сходження на гору Памір. Нодір живе і працює в Душанбе (Таджикистан), відвідав 75 країн і всі континенти.

Читайте також: Добірка короткометражок - номінантів на «Оскар» вийде у прокат

Журі очолював Михайло Іллєнко – відомий український кінорежисер, сценарист, актор, лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка. У складі журі працювали: Вадим Івлєв - організатор конкурсу, радіоінженер, етнограф-любитель, який побував на 24 безлюдних і важкодоступних островах Океанії та Антарктики, автор книги «Мандри киянина Океанією», очільник спільноти мандрівників Voyagemakers; Роман Братчик - учасник 1-ї, 2-ї та 8-ї річних експедицій, єдиний полярник в Україні, який провів більш ніж два роки в Антарктиці безперервно; Андрій Мазур - журналіст, блогер.

«В аматорських фільмах нам подобається прямота та справжні емоції. Це мистецтво, творча художня діяльність любителів. Надзвичайно захопливо було переглядати фільми учасників. Вони — прямий доказ того, що українці люблять природу та вміють показати її красу і природні багатства. Цим конкурсом ми хочемо продемонструвати, що нам не байдуже, який світ залишимо нащадкам», - прокоментував організатор конкурсу Вадим Івлєв.

Читайте також: У Львові стартує міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art

Приз глядацьких симпатій, за попереднім онлайн-голосуванням, яке тривало тиждень, отримала робота Ігоря Коровія з Орджонікідзе «Cocos акули». Ігор — дайвер, має понад сотню занурювань; мандрівник з двадцятирічним стажем. Створює фільми про чарівність підводного світу та віддалені куточки нашої планети, що і продемонстрував у своєму відео про акул під водою.

Конкурс тривав із 21 червня по 21 липня та зібрав понад 50 відеоробіт про далекі подорожі.

Мета конкурсу «Жага мандрів» — спільними зусиллями мандрівників встигнути зафільмувати незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки планети, які під впливом людини стрімко втрачають свою первозданність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-