В Одесі завершують реконструкцію музично-драматичного театру

В Одесі завершують реконструкцію музично-драматичного театру

Велике будівництво
Укрінформ
В Одесі за програмою Президента «Велике будівництво» до 30-ї річниці Незалежності України буде завершена реконструкція будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С.Василька.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний веб-сайт Одеської ОДА.

На даний момент відновлюється фасад театру. Загальна вартість реконструкції об’єкта оцінюється у 19,8 млн грн.

«Об’єкт культури, який обрано до 30-річчя Незалежності, а це театр імені Василька, ми переконані, буде здано вчасно. І на День Незалежності він запросить глядачів на чергову виставу», - заявив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Читайте також: На Закарпатті ремонтують дорогу до топових туристичних об'єктів регіону

Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. Василя Василька — один із основних театрів країни і провідний на Півдні. Театр розміщений у будівлі початку XX століття, яка є пам'яткою культурної спадщини України, відома як Театр Сибірякова. Будівлю театру було зведено у 1903 році, відкриття театру відбулося 16 жовтня 1903 року.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко раніше повідомив, що цього року в межах президентської програми стартує «Велика реставрація», метою проєкту є комплексне оновлення 150-ти об’єктів культурної спадщини України протягом кількох років.

Фото: Одеська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-