22 липня: народний календар і астровісник

22 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Священномученика Панкратія.Дізнаємось, яке варення здатне вилікувати сто недуг і про що віщують ягоди, які випадково розсипалися по всій підлозі

Цього дня православна церква вшановує пам'ять священномученика Панкратія, єпископа Тавроменійського. У народному календарі цей день називається ягідник або чорничний день.

Народився Панкратій ще за життя Ісуса Христа в Антіохії (сучасна Туреччина). Був учнем апостола Петра. Коли померли його батьки, Панкратій став вести чернечий спосіб життя у Понтійських горах.

Пізніше в Тавроменії (сучасна Таорміна, Італія) його призначили єпископом, де він за місяць збудував церкву. Загинув мученицькою смертю від рук язичників – вони закидали його камінням.

У народі цей день називають чорничним або ягідником, бо раніше був звичай 22 липня йти в ліс по чорниці. Дорослі не брали в цьому участі - вистачало турбот на полях і городах. Увечері господині робили варення з тих ягід, що принесли діти. Вірили, що зварене 22 липня варення має цілющу силу і здатне вилікувати сто недуг. Людина, яка захворіла у цей день, щоб зцілитися, повинна з’їсти ягідки чорниці з трьох різних кущиків.

Не переживайте, якщо сьогодні ягоди випадково розсиплються по підлозі. Це хороша прикмета - скоро настане сприятливий період, і ви будете отримувати суцільні сюрпризи та подарунки.

Іменинники: Олександр, Андрій, Кирило,  Панкрат, Федір.

12-13-й місячний день. Місяць у знаку Козеріг. Не виключено, що справи будуть гальмуватися, виникнуть перешкоди.

Рекомендується: планування, хороший період для початку якоїсь довгострокової роботи, але потрібно дотримуватися трудової дисципліни. У цей період можна зробити те, що давно відкладалося. Час сприятливий для спілкування з впливовими людьми старшого покоління, для будівництва, купівлі-продажу нерухомості, земельних ділянок.

Невдалий час для вступу на роботу, звернень до начальства, органів влади, для отримання грошових дотацій, кредитів, позичок.

Також сприятливий період  для примирення та порозуміння. У цей день необхідно проявляти милосердя і співчуття.

День тижня - четвер. Він може допомогти зміцнити ваш авторитет і віру у власні сили, підвищити самооцінку.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: +8,3°, а найтеплішим у 1936-му: +34,9°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-