У Мистецькому арсеналі покажуть «Чутливість» - виставку про сучасну українську фотографію

У Мистецькому арсеналі покажуть «Чутливість» - виставку про сучасну українську фотографію

Укрінформ
У Мистецькому арсеналі 29 липня розпочне роботу виставка «Чутливість. Сучасна українська фотографія».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Мистецького арсеналу.

«Виставковий проєкт постане у дев’ятьох залах Старого арсеналу і представить роботи більш ніж 60 авторів та художніх об’єднань, визнаних митців та молодих фотографів. Фотографія як документ часу, соціальна критика, спостереження, фантазії, спосіб розповісти про себе – виставка «Чутливість. Сучасна українська фотографія» репрезентує множинність методів роботи з фотографічним медіумом в Україні протягом майже трьох останніх десятиліть», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, таке хронологічне рамування не випадкове, адже фотографія постала як самодостатній вид у системі сучасного українського мистецтва на початку 1990-х років. Нині ж кураторська група виставкового проєкту (Максим Горбацький, Соломія Савчук, Олександр Соловйов) пропонує подивитися на цей шлях цілісно та розгорнуто.

Читайте також: Дітей діаспори запросили до Всеукраїнського конкурсу малюнків і фотографій

Проєкт «Чутливість. Сучасна українська фотографія» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Представники та представниці медіа запрошуються на престур виставкою, що відбудеться 29 липня об 11:00. Для участі необхідно акредитуватися.

У межах виставкового проєкту Мистецький арсенал запрошує молодих журналістів та арткритиків взяти участь у журналістському практикумі «Факультатив. Чутливість». Разом із менторами Богданом Логвиненком і Тетяною Кочубінською, спікерами проєкту Олександром Соловйовим і Максимом Горбацьким учасники програми поглиблять своє розуміння процесів і тенденцій у сучасному мистецтві та удосконалять навички написання текстів на мистецьку тематику для різних аудиторій. Заявки на участь приймаються до 25 липня.

Виставка у Мистецькому арсеналі (Київ, вул. Лаврська, 12) триватиме до 5 вересня 2021 року. Графік роботи: вівторок – неділя з 11:00 до 20:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-