Гастролі до Дня Незалежності: хори й оркестри дадуть пів сотні концертів по всій Україні

Гастролі до Дня Незалежності: хори й оркестри дадуть пів сотні концертів по всій Україні

Укрінформ
Впродовж серпня - вересня 2021 року з нагоди 30-ї річниці Незалежності України у великих та малих містах нашої країни відбудуться гастролі відомих національних колективів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Держмистецтв.

«Мають відбутися 48 концертів відомих національних колективів. Вже на масштабні українські гастролі готуються вирушити Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. І. Майбороди; Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України; Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки; Національний одеський філармонійний оркестр; Національний академічний оркестр народних інструментів України; Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З Ужгорода стартував Україною байкерський «Мотопробіг Єдності-2021»

Як зазначається, концерти відбудуться по всій Україні включно з прифронтовими містами Донецької та Луганської областей у головних концертних залах, в міських і районних Будинках культури та Палацах культури.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти разом з філармонійними оркестрами України впродовж літа 2021 року ініціював проєкт «Музика ПростоНеба» - низку безкоштовних концертів камерно-симфонічної музики на відкритих майданчиках Києва та більшості обласних центрів: від Ужгорода до Харкова; від Одеси до Чернігова. Кожна з концертних програм в межах проєкту представляла музику українських композиторів різних історичних періодів: від епохи бароко до сучасної академічної музики.

Фото veryovka.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-