17 липня: народний календар і астровісник

17 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Святого Андрія, архієпископа Критського; дізнаємось, чому не рекомендується залишати маленьких дітей одних в приміщенні  і не варто здійснювати великі покупки

Андрій Критський народився в Дамаску в християнській родині. Згідно з його житієм, він був німим від народження до семирічного віку, коли дивним чином зцілився, прийнявши причастя. Відтоді він починає вивчати Святе Письмо і богословські науки.

Чотирнадцятилітнім він прийшов у Єрусалим, де й прийняв постриження в обителі преподобного Сави Освяченого. Святий Андрій проводив суворе, цнотливе життя, був покірливий, стриманий, - усі дивувалися з його чеснот й розуму.

У 680 році місцеблюститель Єрусалимської патріаршої кафедри Теодор включив архідиякона Андрія в число представників Святого міста на IV Вселенському Соборі.

За правління імператора Юстиніана II (685-695) святого Андрія було рукопокладено на архієпископа міста Гортіни на острові Крит. На новому місці він проявив себе як істинний служитель церкви, великий єрарх-богослов, вчитель і творець християнських гімнів.

Щодо народних прикмет на цей день, то вони такі: «Жаби стиха покумкують – на дощ, голосно кричать – на добру погоду, мовчать – перед несуттєвим похолоданням»; «Добре ловляться в’юни – чекай дощу»; «На деревах з'явилося жовте листя - буде рання осінь.»

Цього дня не рекомендується залишати маленьких дітей одних в приміщенні, навіть у їхній власній кімнаті. Наші предки були упевнені, що темна сила налякає дитину і навіть нашле на малюка хвороби.

Крім того, вважалося, що цього дня не варто здійснювати великі покупки, адже усе придбане в цей день може швидко вийти з ладу або розподобатися.

Іменинники - Анастасія, Андрій, Марія, Марфа, Микола, Ольга, Олексій.

7-8-й місячний день. Місяць у знаку Терези. Хороший період для художників, мистецтвознавців, а також юристів, соціологів, психологів-консультантів. Прийняття важливих рішень краще перенести на інший час.

Один з найвідповідальніших днів - закладаються основи завтрашніх успіхів. Можна оцінити майбутні плоди своєї праці і скільки ще зусиль доведеться докласти для здійснення задуманого.

День споглядання і фізичного спокою. Слід проявляти поменше метушні. Великі справи краще відкласти. Займатись тільки тим, що можна швидко завершити.

День тижня - субота. Добре підходить для домашніх справ, прибирання, готування. Завершіть справи, залишені раніше на потім.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: +8,8°; а найтеплішим у 2007-му: +34,1°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-