В Україні почали зйомки документального серіалу «Чорнобиль»

В Україні почали зйомки документального серіалу «Чорнобиль»

Фото
Укрінформ
В Україні розпочалися зйомки українсько-німецького документального серіалу "Чорнобиль".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

"Чорнобиль" виграв пітчинг Держкіно і логічно, що Агенція максимально вкладається у його створення. Адже саме такі проєкти – соціально важливі, ексклюзивні, з продуманим сценарієм і зняті за участі професіоналів, мають підіймати рівень кіновиробництва в Україні. І навіть більше – створювати імідж прогресивної та небайдужої України як на міжнародній арені, так і у нас вдома. Про Чорнобиль уже знято чимало, але я вірю, що проєкт, який прагне показати максимально повну картину, розповісти про події під новим неочікуваним кутом, і над яким злагоджено працюють і творці, і держава, приречений на успіх", - сказала голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

"Чорнобиль" – документальний серіал, в якому йдеться не лише про трагедію, що сталась на Чорнобильській атомній електростанції, а й про події, які цьому передували. У кожному епізоді покажуть різні етапи: зведення перших реакторів атомної електростанції і їхній запуск, розбудову перспективного міста Прип’ять, катастрофу і її наслідки для нашого теперішнього та майбутнього.

У серіалі будуть зібрані унікальні свідчення безпосередніх учасників подій – людей, які жили утопічною ідеєю "міста майбутнього" і які бачили все на власні очі. Окрім того, у проєкті вперше будуть розкриті ексклюзивні архівні матеріали, інформація з яких замовчувалася роками.

Читайте також: За століття на ЧАЕС треба розібрати 4-й блок і створити «зелену галявину» - мер Славутича

Як повідомляється, документальний серіал "Чорнобиль", окрім комплексного підходу, має ще кілька козирів: команда проєкту вперше зніматиме ЧАЕС з води, а також зсередини реактора. Уперше відеоінтерв’ю дасть головний архітектор міста Прип’ять Марія Проценко. Свої історії розкажуть головний інженер ЧАЕС Микола Штейнберг, пожежний Петро Хміль, старший інженер управління на четвертому енергоблоці Олексій Бреус, підполковник ПВС Сергій Володін, партсекретар атомної електростанції Сергій Парашин, пілот Ігор Письменський та інші.

Над створенням проєкту працює українська команда на чолі з продюсером серіалу Романом Мартиненком (кінокомпанія "ММД ПРО") і режисером Андрієм Алферовим. Німецька знімальна група продакшну Looks Film: продюсер Гуннар Дедіо, автори та сценаристи проєкту Дірк Шнайдер та Аріане Рікер. Ексклюзивний саундтрек, а також музичне оформлення до серіалу спеціально пише гурт ONUKA.

Читайте також: Японія перезапустила 44-річний ядерний реактор

Проєкт створюється за підтримки Держкіно та німецького телеканалу ZDF. Зйомки документального українсько-німецького серіалу "Чорнобиль" триватимуть до кінця осені.

Прем’єра в Україні запланована на весну 2022 року.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-