Фестиваль художніх промислів «Подільський оберіг» пройде у суботу на Вінниччині

Фестиваль художніх промислів «Подільський оберіг» пройде у суботу на Вінниччині

Укрінформ
На Вінниччині у суботу, 3 липня, у селі Буша Могилів-Подільського району відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Подільський оберіг».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор Державного історико-культурного заповідника «Буша» Ірина Захарчук.

«Головною метою «Подільського оберега» є відродження та збереження багатовікової традиції подільських каменотесів та розвитку художніх промислів. За роки його проведення створено унікальне явище – Бушанський музей скульптури просто неба. На його території встановлено понад 300 скульптур із каменю-пісковику, виготовлених учасниками пленерів, які відтворюють образи учасників і героїв оборони Буші, історичні постаті, літературні персонажі козацтва, інші образи української міфології та історії. Цьогоріч тематика фестивалю присвячена 30-річчю Незалежності України», - повідомила Захарчук.

Читайте також: МКІП розробляє Стратегію розвитку креативних індустрій

За її словами, з 21 червня на території музею триває мистецький пленер, започаткований ще 1986 року, у якому беруть участь скульптори-каменотеси з різних куточків країни, а також ткалі, художники та гончарі - загалом 18 майстрів з різних куточків країни.

Митці представлять свої роботи на фестивалі у суботу, 3 липня, на території заповідника «Буша». Окрім того, гості фесту зможуть взяти участь в майстер-класах з гончарства, ткацтва та малярства. Програмою фестивалю також передбачена концертна програма, хедлайнером якої стане гурт «Пан Карпо».

Читайте також: У Коломиї пройде фестиваль вуличного мистецтва «Арт-візія»

Як повідомляло агентство, 2018 року в ході ХXXІІ Всеукраїнського пленеру скульпторів-каменотесів «Подільський оберіг» на території музею було створено унікальний меморіал воїнам-захисникам України усіх часів.

Фото: vitatv.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-