Гран-прі IX фестивалю «Кіносарай» виграв мультфільм про русалку

Гран-прі IX фестивалю «Кіносарай» виграв мультфільм про русалку

Укрінформ
Гран-прі IX Міжнародного фестивалю позитивного кіно "Кіносарай", який відбувся на мистецькому хуторі Обирок у Чернігівській області, отримав шестихвилинний анімаційний фільм про русалку "Глибока вода" режисера Анни Дудко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила комунікаційний менеджер мистецького заходу Анастасія Пугач.

"Цей фільм дуже круто зроблений і був відзначений на цьогорічному кінофестивалі "Молодість". У нас же він отримав Гран-прі, і в цьому члени журі були одностайними. Глядачам фільм теж дуже сподобався", - розповіла речниця.

Читайте також: Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат» оголосив переможців у Трускавці

За її словами, "Глибока вода" розповідає про самотню товстеньку русалку, яка за допомогою магії полюбляє підглядати за людьми через водопровідні труби. Одного разу вона закохується в чоловіка і, сп'яніла від пристрасті, з’являється в його квартирі для задоволення свого нестримного потягу.

"Десь у глибинах підсвідомості ми всі однаково голі та беззахисні перед нашими бажаннями", - так, зауважила Пугач, прокоментувало стрічку журі.

Засновану торік спеціальну нагороду імені Леоніда Кантера "За пристрасть і вогонь" отримала Марія Саулко за картину "Дисперсія". Її героїня в таємному світі підсвідомості знаходить щось неймовірне - життєво енергійний "Фаїсіс". Повернувшись у реальний світ, вона ділиться новими знаннями з людьми.

Читайте також: Український актор зіграє одну з головних ролей у французькому серіалі

Приз за найкращий фільм про сталий розвиток "Спаржевий ліс" отримала турецька стрічка Fount/"Джерело" режисера Evrim İnci. Як зазначили члени журі, "це - документальна стрічка про висушені озера та глибокі шрами в житті мігрантів". Окрім нагороди, переможець отримав подарунок від ресайклінгової агенції "Re:ban", яка дає друге життя використаним рекламним банерам, виробляючи з них сумки, бананки, рюкзаки, чохли для ноутбуків.

Загалом фільми оцінювались у семи номінаціях та поза конкурсною програмою. Відтак, нагороди отримали 11 стрічок. У їх числі й дитячий фільм "Пітахая думок".

Переможців IX "Кіносараю" визначало журі у складі кінорежисерки й письменниці Ірина Цілик, кінооператора Сергія Стеценка, режисера-аніматора Родіона Шуби та звукорежисерки Марії Нестеренко. Також на фестивалі відбулися творчі зустрічі з ними. Кращий дитячий фільм обирало спеціальне дитяче журі.

Читайте також: Фільм «Кіборги» вийшов на Takflix

На церемонії нагородження усім переможцям вручили дерев’яні статуетки "Обиріски", які прямо на фесті вирізав аргентинський скульптор Фабіан Маркович.

Як повідомляло агентство, фестиваль "Кіносарай" на Обирку уперше тривав три дні - з 25 по 28 червня. На ньому показали понад 100 фільмів із 50 країн світу. Організатори зазначають, що розширення формату заходу стало можливим завдяки підтримці партнерської програми "Культура. Туризм. Регіони" Українського культурного фонду, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Державного агентства розвитку туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-