Велика реставрація: у Хотинській фортеці відремонтують під'їзний міст та укріплять стіну замку

Велика реставрація: у Хотинській фортеці відремонтують під'їзний міст та укріплять стіну замку

Укрінформ
У межах програми Президента Володимира Зеленського "Велика реставрація" в Хотинській фортеці планують відремонтувати під'їзний міст, укріпити підпірну стіну замку та виготовити проєктно-кошторисну документацію на реставрацію башт фортеці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла директор Державного історико-культурного заповідника "Хотинська фортеця" Єлизавета Буйновська.

"Згідно з програмою "Велика реставрація", у нас передбачили виконання трьох заявок. Це реставраційний ремонт під'їзного мосту, продовження протиаварійних робіт на стіні та на воротах однієї з веж, а також на виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт дахів усіх веж фортеці. З тих 2,7 мільйона гривень, які нещодавно нам виділив уряд, вже найближчим часом ми плануємо приступити до протиаварійних робіт підпірної стіни замку", - сказала Буйновська.

Читайте також: У Чернігові через реконструкцію Валу тимчасово прибрали з постаментів гармати

За її словами, роботи на усіх запланованих в рамках "Великої реставрації" об'єктах Хотинської фортеці вартуватимуть майже 12,5 млн грн. З них близько 9 млн грн витратять саме на ремонт стіни замку.

"Наразі ми очікуємо на дозвіл ДАБІ, щоб розпочати ремонт під'їзного мосту, а за виділені урядом 2,7 мільйона гривень через тиждень-півтора почнемо протиаварійні роботи стіни", - додала директор заповідника.

Читайте також: Ткаченко: Тема реставрації у Переяславі - надактуальна

Як повідомляв Укрінформ, у межах "Великої реставрації" розпочалось фінансування робіт в Національному художньому музеї України та Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-