Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат» оголосив переможців у Трускавці

Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат» оголосив переможців у Трускавці

Укрінформ
У курортному Трускавці на IX Міжнародному кінофестивалі «Корона Карпат» роздали нагороди творцям найкращих фільмів.

Як передає кореспондент Укрінформу з Трускавця, Гран–прі фестивалю як Кращий фільм отримала стрічка «Толока» режисера Михайла Іллєнка.

Приз за найкращу жіночу роль виборола актриса Марина Кошкіна, яка зіграла у фільмі «Забуті» режисерки Дар’ї Оніщенко.  Найкраща чоловіча роль - в актора Євгена Ламаха за фільм «Черкаси» режисера Тимура Ященка.

Читайте також: У Трускавці відкрили кінофестиваль «Корона Карпат»

У номінації «За кращий сценарій» перемога дісталася Олегу Сенцову за фільм «Номери». У номінації «За кращу режисуру» нагороду отримав Володимир Тихий за фільм «Наші котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану».

Крім того, цьогоріч у фестивалі журі ввели номінацію «За пошукове вирішення суспільно-значущої теми», в якій перемога дісталася Валентину Васяновичу – режисеру фільму «Атлантида».

В конкурсі короткого метра та дипломних робіт на фестивалі «Золота корона» переміг фільм «Схрон» Оксани Войтенко. 

Читайте також: Каннський кінофестиваль оголосив склад журі

Як повідомлялося, у курортному Трускавці на Львівщині з 24 до 27 червня проходив  IX Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат». Кінофестиваль відбувся за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду.

Цьогоріч за «Золоту Корону» боролися близько 40 українських стрічок. У конкурсній програмі повнометражних фільмів було представлено 12 картин, 10 з яких створені за підтримки Держкіно. Це фільми "Атлантида", режисер Валентин Васянович; "Толока", Михайло Іллєнко; "Антон і червона химера", Заза Урушадзе; "Черкаси", Тимур Ященко; "Спадок брехні", Адріан Бол; "Фокстер і Макс", Анатолій Матешко; "Чорний ворон", Тарас Ткаченко; "Номери", Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв; "Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво", Міша Костров; "Забуті", Дар’я Онищенко; "Наші Котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану", Володимир Тихий; "Передчуття", В'ячеслав Криштофович.

Читайте також: Туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати через кіно

Як повідомляв Укрінформ, IХ Трускавецький міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат», який мав відбутися з 12 по 15 листопада 2020 року, було перенесено на 24-27 червня через погіршення епідситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-