28 червня: народний календар і астровісник

28 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
День Конституції України, Міжнародний день пірсингу, починається Петрів піст

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, а також стало важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло підвищенню міжнародного авторитету України.

Зі святом вас, українці!

Міжнародний день пірсингу встановлено на честь американця Джеймса Марка Варда, який народився 28 червня 1941 року, людини, широко відомої своїми інноваціями в індустрії пірсингу. Він був одним з перших, хто допоміг розробити базові техніки пірсингу.

Пірсинг – це одна з форм модифікацій тіла, точніше – створення проколу, в якому носять прикраси. Саме поняття «пірсинг» може стосуватися як процесу проколювання, так і отворів, зроблених за допомогою проколювання.

Насправді, люди можуть робити пірсинг з найрізноманітніших причин. Деякі роблять проколи з релігійних міркувань, деякі керуються потребою в самовираженні, бажанням поліпшити сексуальні переживання. Багато, роблячи пірсинг, хочуть підтвердити свою приналежність до культури або навпаки – висловити протест проти неї.

Петрівський піст. Зазвичай православні християни починають постити у другий понеділок після Трійці. Потрібно розуміти, що тут важливі не стільки обмеження певних продуктів харчування, скільки очищення помислів, щире каяття, читання молитов, вчинення добрих справ…

Петрівський піст пройде з 28 червня по 11 липня. Він починається на 57-й день після Христового Воскресіння. Закінчується Петропавлівський піст 11 липня. На наступний день відзначають свято Петра і Павла. Можна сказати, що утримання готує вірних до цього світлого свята. Тривалість періоду утримання залежно від року істотно відрізняється.

Іменинники – Григорій, Касян, Михайло, Семен, Степан, Федір.

18-й місячний день. Місяць у знаку Водолій. Досить несприятливий день, пов'язаний з виникненням несподіваних проблем, для вирішення яких потрібно проявити максимальну розважливість і стриманість. Прекрасний період для звільнення від давніх звичок, також можна спробувати щось нове.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1894 році: +8,8°, а найтеплішим у 1961-му: +33,5°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-