Молодіжний симфонічний оркестр України переміг на World Orchestra Festival

Молодіжний симфонічний оркестр України переміг на World Orchestra Festival

Укрінформ
На World Orchestra Festival, який напередодні, 26 червня, пройшов у Відні, Молодіжний симфонічний оркестр України здобув "золото" серед більш ніж 140 оркестрів із 33 країн світу, а українка Оксана Линів отримала відзнаку в категорії "Видатна диригентка".

Про це у Фейсбуці повідомила всесвітньо відома українська диригентка Оксана Линів, передає Укрінформ.

«Дякую журі за Outstanding conductor Award 2021, яку присудили мені серед усіх інших диригентів фестивалю та Gold Award для Молодіжного симфонічного оркестру України. У фестивалі взяли участь більш ніж 140 оркестрів з 33 країн світу», - написала Линів.

Переможців відзначили за виконання двох українських творів - симфонічну поему «Возз'єднання» Бориса Лятошинського та 2 симфонію Євгена Станковича. Записи симфоній, які взяли участь у конкурсі, були здійснені за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Національний симфонічний оркестр відкриває проєкт «Музика ПростоНеба»

Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU – це унікальний проєкт, який об’єднує талановитих молодих музикантів з усієї України віком від 12 до 22 років. Створений з ініціативи Оксани Линів за підтримки Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut, Міністерства культури України, Бетховенського фестивалю в м. Бонн (BeethovenFest Bonn) та в партнерстві з фестивалем LvivMozArt.

Читайте також: Фестиваль Odessa Classics відкрився концертом у театрі опери та балету

Як повідомляв Укрінформ, Оксана Линів була названа «Найкращим диригентом 2020 року» за версією оперного часопису «Oper!Das Magazin». У 2021 році Оксана Линів буде першою жінкою-диригенткою за всі 145 років історії Байройтського фестивалю, яка диригуватиме на найпрестижнішому оперному фестивалі світу.

Фото: YsOU/Молодіжний симфонічний оркестр України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-