У Чернігові відкрили виставку проєкту «АртБліндаж»

У Чернігові відкрили виставку проєкту «АртБліндаж»

Фото
Укрінформ
У Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського, у межах проєкту "АртБліндаж", що реалізується до Дня Конституції, відкрилась виставка фотографій та мистецьких робіт учасників українсько-російської війни.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директорка міської бібліотечної системи, кандидат філологічних наук Людмила Зіневич.

"Виставка має назву "Російсько-українська війна очима захисників України". Її основу складають "живі" фотографії із зони бойових дій. "Живі" - це значить любительські, відзняті воїнами, волонтерами та медиками на власні телефони. Незважаючи на місце, де робилися ці знімки, виставка є дуже позитивною. Тому що світлини розповідають про воїна, як людину зі своїм світом, радощами, надіями та мріями", - розповіла вона.

У Чернігові відкрилась виставка проєкту "Артбліндаж" / Фото надані міською бібліотекою ім. М. Коцюбинського

За словами Зіневич, друга частина виставки - це творчі роботи ветеранів війни та волонтерів. На ній, зокрема, можна побачити, намальовані та вишиті картини, власноруч створені ляльки, художнє різьблення по дереву й дерев’яні статуетки. Останні виготовляє ветеран чернігівського 13-го мотопіхотного батальйону територіальної оборони Сергій Великохатній. Він був поранений під Дебальцевим, втратив ногу й тепер пересувається на візку. Проте духом не впав і знайшов себе у творчості.

Як наголосив на відкритті виставки голова громадської організації ветеранів 13-го батальйону "Спілка 13 БТРО" Ігор Бизган, створення проєкту "АртБліндаж" є надзвичайно важливим для творчої реалізації та психологічного відновлення учасників російсько-української війни. Присутнім він розповів про історію світлин.

Читайте також: У Львові створили новий мистецький простір – РадіоГараж

Ще один розділ виставкової експозиції - це книги про цю війну, а також написані безпосередньо її учасниками.

На відкритті "АртБліндажу" були присутні бійці, волонтери, матері героїв та небайдужі містяни. Працюватиме виставка до кінця серпня.

За інформацією організаторів, соціально-мистецький проєкт "АртБліндаж" реалізується ГО "Спілка 13 БТРО" та Чернігівською міською централізованою бібліотечною системою. Він ставить за мету привернути увагу до потреб ветеранів АТО і членів їхніх сімей та залучити їх до активної громадської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-