На Книжковому Арсеналі стартувала премія «Книга року ВВС-2021»

На Книжковому Арсеналі стартувала премія «Книга року ВВС-2021»

Укрінформ
На фестивалі «Книжковий арсенал» оголосили про старт книжкової премії «Книга року ВВС-2021».

Про старт премії оголосила головна редакторка «BBC News Україна» Марта Шокало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Книга року ВВС - це літературна премія, яка нагороджує найкращі книжки в українській літературі. У нас є три категорії: доросла художня література, дитяча книга і есеїстика... До нас видавці подають книжки, це відбувається щороку в певний період, цього року це можна зробити з 5 липня до 10 вересня. Потім ми ці книжки всією редакцією відбираємо, читаємо, і разом з журі і колегами формуємо довгі списки. Потім ці довгі списки ми віддаємо журі, яке у нас складається з 5 людей. І журі ці книжки читає, і потім в грудні ми оголошуємо фіналістів, і власне переможців цього конкурсу", - сказала Шокало.

Читайте також: «Коронація слова» презентувала на Книжковому Арсеналі літературні новинки

Вона зазначила, що премії вже 17 років, і переможець у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі гривневого еквіваленту 1000 фунтів.

Видавці книг-переможців у всіх номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.

За правилами конкурсу, до нього у всіх трьох номінаціях допускаються написані державною мовою твори, а також переклади українською літературних творів, написаних іншими мовами України.

Після оголошення про старт премії переможець премії 2020 року Сергій Лещенко (Saigon), автор книжки "Юпак", провів майстер-клас "Від поста у фейсбуці до Книги року ВВС".

Як повідомляв Укрінформ, книгою року BBC - 2020 став роман Сергія Сергійовича Saigon "Юпак" (видавництво "Білка"). У номінації Дитяча книга року BBC - 2020 перемогла книга "Мед і Паштет - фантастичні вітрогони" Уляни Чуби (видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"). А премію у номінації Книга року ВВС - Есеїстика - 2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко "Планета Полин" (видавництво "Комора").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-