МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики не отримувало від Служби безпеки України подання про включення російського репера Басти до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація щодо наявності такого звернення у медіа - не відповідає дійсності. У разі надходження запиту від СБУ, МКІП обов‘язково розгляне його у встановленому порядку», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі подання від Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати «включати» чи «не включати» до списків МКІП не наділено.

Читайте також: МКІП включило Кіркорова у «чорний список»

Як повідомляв Укрінформ, у російського репера Басти 25-26 червня заплановані концерти у Києві.

9 вересня 2017 року репер Баста був оголошений в Україні персоною нон грата - СБУ заборонила йому в'їзд терміном на три роки.

У 2020 році його було виключено з переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-