У Трускавці відкрили кінофестиваль «Корона Карпат»

У Трускавці відкрили кінофестиваль «Корона Карпат»

Фото
Укрінформ
У курортному Трускавці на Львівщині урочисто відкрили IX Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат», який буде тривати з 24 до 27 червня.

Як передає кореспондент Укрінформу з Трускавця, на відкритті біля кінотеатру «Злата» по червоній доріжці під звуки духового оркестру пройшли учасники фестивалю - відомі актори, режисери, сценаристи, продюсери, мистецтвознавці, кінокритики, члени журі та гості фестивалю. Серед них – Ірма Вітовська, Наталя Васько, Михайло Ткачук, Вілен Новак, Станіслав Чернілевський, Євгеній Женін, Дмитро Тубольцев, Анатолій Матешко, Наталія Чернишева, Костянтин Лінартович та інші.

Попри те, що у Трускавці стоїть спека, привітати учасників та гостей фестивалю зібралося багато мешканців та відпочиваючих, які оплесками зустрічали їх на червоній доріжці.

Міжнародний кінофестиваль "Корона Карпат" / Фото: Олена Колгушева. Укрінформ

Усіх присутніх у кінопалаці «Злата» Трускавецькій міський голова Андрій Кульчинський привітав та побажав найкращих вражень.

«Дуже нам приємно, що вже IX-й Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат» нарешті знову в Трускавці. Всі ми дуже тяжко пережили цей коронавірус, Трускавець був повністю закритий, вулиці були порожні, і кожен з нас вже скучив за отакою подією, як «Корона Карпат». Цей фестиваль є вже усталений і має свій авторитет не тільки в Трускавці, не тільки в області і в Україні, а і за її межами», - сказав мер. Він підкреслив, що на «Короні Карпат» взагалі «не буде переможців і переможених, тут будуть найкращі наші артисти, найкращі продюсери, режисери і найкращі глядачі».

Як повідомлялося, фільмом відкриття IX Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» стане створена за підтримки Держкіно стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» режисера Ірини Цілик. Ця документальна стрічка вже здобула 25 фестивальних нагород й отримала чотири номінації на V Національну кінопремію «Золота Дзиґа».

Читайте також: Каннський кінофестиваль оголосив склад журі

Загалом цьогоріч у конкурсній програмі за «Золоту Корону» боротимуться близько 40 українських стрічок. У конкурсній програмі повнометражних фільмів представлено 12 картин, 10 з яких створені за підтримки Держкіно. Це фільми "Атлантида", режисер Валентин Васянович; "Толока", Михайло Іллєнко; "Антон і червона химера", Заза Урушадзе; "Черкаси", Тимур Ященко; "Спадок брехні", Адріан Бол; "Фокстер і Макс", Анатолій Матешко; "Чорний ворон", Тарас Ткаченко; "Номери", Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв; "Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво", Міша Костров; "Забуті", Дар’я Онищенко; "Наші Котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану", Володимир Тихий; "Передчуття", В'ячеслав Криштофович.

IХ Трускавецький міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат», який мав відбутися з 12 по 15 листопада 2020 року, було перенесено на 24-27 червня через погіршення епідситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-