Ветеранських книг останніми роками з'являється все менше - поет Бабич

Ветеранських книг останніми роками з'являється все менше - поет Бабич

Укрінформ
Останніми роками спостерігається падіння динаміки видання ветеранських книг - через малий попит читачів на таку літературу.

Про це заявив поет, ветеран АТО, голова громадської організації «Брати по зброї» Гліб Бабич під час круглого столу «Роль ветеранської літератури у протидії смисловій війні РФ проти України» на «Книжковому арсеналі», передає кореспондент Укрінформу.

«Динаміка написання ветеранських книг, на жаль, за останні роки йде вниз, притому що війна триває. Це не тільки тому, що основна частина людей, які пройшли початок війни, все далі і далі від цього... А справа ще в певному розчаруванні, тому що людина, яка пише, вона передає якісь свої емоції, проблеми, але це не головне. Головне - це фідбек. Для будь-якої людини, яка пише, якщо вона не шизофренік, головне - це читач. Люди розчаровуються, і нових військових письменників, нової пам’яті при такому стані речей буде все менше і менше. Тому я не знаю, що зробити, бо чарівної палички немає», - сказав Бабич.

Він зазначив, що книжки про війну через десятки років будуть головною основою пам‘яті про наші часи, про події, які зараз відбуваються, і взагалі про країну. За його словами, вони є гарантією і запобіжником від спроб переписати історію країни.

Читайте також: У Херсоні до Дня добровольця представили збірку віршів та пісень Гліба Бабіча

«Чим більше буде таких книг, тим більш гарантовано, що ми будемо мати справжню, чисту пам’ять. Але для того, щоб вона взагалі розвивалася, потрібен комплекс заходів. Звісно, ніша завузька, і пробитися до людей досить важко», - визнав Бабич.

За його словами, інтерес до військової літератури й надалі буде падати, але в країні є прошарок людей, для яких така література дійсно важлива.

Як повідомлялося, X Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» стартував 23 червня в українській столиці. Упродовж п’яти днів свою книжкову продукцію презентуватимуть 145 видавництв і відбудеться майже 300 подій. Фестиваль пройде у гібридному форматі. Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна буде безплатно подивитись з будь-якого куточка світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-