Велопробіг, самозахист та ЕКО-патруль - як на Львівщині пройшов патріотичний фестиваль

Велопробіг, самозахист та ЕКО-патруль - як на Львівщині пройшов патріотичний фестиваль

Фото
Укрінформ
На Львівщині завершується ювілейний, 15-ий патріотичний фестиваль «Зашків». Він присвячений 130-ій річниці від дня народження видатного українського політичного та військового діяча, голови Проводу українських націоналістів, полковника УНР Євгена Коновальця.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Ось уже 15 років поспіль «Зашків» об’єднує різні молодіжні громадські організації, щоб вшанувати визначну постать української історії – Євгена Коновальця. Цей фестиваль – це результат величезної, системної праці багатьох молодіжних організацій», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Подія традиційно відбувається у селі Зашків, на малій батьківщині полковника. Патріотичне молодіжне свято триває упродовж 18 - 20 червня.

Читайте також: На Хмельниччині пройде фестиваль «Імпреза по-самчиківськи»

У суботу в межах фестивалю відбувся велопробіг «Від Степана до Євгена», який стартував від пам’ятника Степанові Бандері. Також презентовано виставку «Ти вистояв – не вистояв бетон» за участю захисників Донецького аеропорту, так званих кіборгів.

Відбулися тренування з теренової гри, основ самозахисту, домедичної допомоги. Учасники фестивалю відтворили бій УПА, влаштували турніри з футболу босоніж. Ввечері на них чекала музична програма за участю колективів патріотичного спрямування. Хедлайнером заходу став гурт «Мері».

Упродовж трьох днів на фестивалі працюють «Тверезий патруль» та «ЕКО-патруль», що відповідають за тверезість учасників та чисте довкілля. А для того, щоб гарантувати безпеку гостям, на фестивалі чергують медична та пожежна служби.

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль «Зашків» відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту. Цього року захід поєднав туристичні, культурні, історичні та спортивні атракції.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-