У Ризі помер від коронавірусу письменник Слава Се

У Ризі помер від коронавірусу письменник Слава Се

Укрінформ
У ризькій лікарні помер від двосторонньої важкої пневмонії, викликаної коронавірусом, латвійський письменник і сценарист В'ячеслав Солдатенко, відомий під псевдонімом Слава Се.

ро це передає Укрінформ з посиланням на латвійський телеканал LTV7 в Фейсбуці.

«Пішов з життя латвійський письменник і сценарист В'ячеслав Солдатенко, відомий під псевдонімом Слава Се. Йому було 52 роки. 3 червня він був госпіталізований до одної з ризьких лікарень з двобічною пневмонією, викликаною інфекцією COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, відомий інтернет-письменник, блогер-тисячник (понад 153 тис. передплатників), автор іронічних оповідань Владислав Солдатенко писав під псевдонімом Слава Се.

Народився письменник 6 квітня 1969 року в Ризі. Закінчив психологічний факультет Міжнародного інституту практичної психології в Ризі. Наприкінці 2000-х ризький сантехнік, бард і психолог В'ячеслав Солдатенко підірвав інтернет своїми нотатками в "Живому журналі", які він публікував під псевдонімом Слава Се і портретом Адріано Челентано.

Пізніше з опублікованих нотаток блогу вийшла книга Слави Се. Книгу в цілому він писав майже 5 років, вона була випущена невеличким накладом у 3000 примірників. Однак весь тираж розійшовся буквально за кілька днів. Після декількох додруківок тираж першої книги наблизився до 100 тисяч примірників.

У 2010 році також вийшов неофіційний збірник мініатюр, які були в 2010-2011 роках опубліковані в ЖЖ Слави Се під умовною назвою "Жираф". У 2011 році вийшла друга книга Слави Се - "Єва". Загалом у письменника вийшло дев'ять книг.

Останніми роками письменник постійно виступав з творчими вечорами за кордоном. Остання поїздка письменника була до Києва.

Фото: kogdaytonet4erepaxa/vk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-