Суд повернув у держвласність будівлі Нацкінематеки - НАБУ

Суд повернув у держвласність будівлі Нацкінематеки - НАБУ

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, який визнав недійсними результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Згідно з рішенням суду, 14 будівель та споруд загальною площею понад 5 тис. кв. м, що розмістилися на 8 га на околиці Києва, мають бути повернуті у власність держави.

Незаконність аукціону детективи Національного бюро досліджують у рамках кримінального провадження. За даними слідства, через змову службовців Міністерства культури України, ДП «НКУ», арбітражного керуючого держпідприємства, а також приватних осіб зазначені будівлі продали на аукціоні за заниженою вартістю наперед визначеному приватному підприємству.

Юридична особа, яка була позбавлена можливості взяти участь в аукціоні на законних підставах, подала позов про визнання його недійсним через порушення правил проведення. НАБУ увійшло до справи як третя особа, і на підставі зібраних детективами матеріалів досудового розслідування, 15 лютого 2021 Господарський суд міста Києва визнав недійсними результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України».

Читайте також: Результати аукціону з продажу частини майна «Національної кінематеки» визнали недійсними - МКІП

Зрештою. 16 червня 2021 року суд апеляційної інстанції підтвердив законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції, воно набрало законної сили.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-