На Хмельниччині пройде фестиваль «Імпреза по-самчиківськи»

На Хмельниччині пройде фестиваль «Імпреза по-самчиківськи»

Укрінформ
На Хмельниччині в державному історико-культурному заповіднику «Самчики» 30 червня відбудеться всеукраїнський фестиваль «Імпреза по-самчиківськи».

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла голова громадської організації «Творча сотня «Рух до перемоги», співорганізатор фестивалю Оксана Радушинська.

«Всеукраїнський фестиваль «Імпреза по-самчиківськи» відбудеться вшосте. У маєтку «Самчики» ми продовжимо ті давні традиції, які свого часу тут були, коли його колишні власники запрошували до себе творчих особистостей, організовували театр. Ми об’єднали з жителями села Самчики наші творчі бачення. Щороку на Трійцю в Самчиках святкують Зелену неділю – це народне свято із забавами, піснями. До фольклорної частини ми додали ще мистецьку складову, запросивши співаків, авторів-виконавців, поетів і вийшов симбіоз народного, історичного, етнічного з переходом до сучасного мистецтва», - зазначила Радушинська.

За її словами, перша частина заходу розпочнеться об 11.00 на вигоні перед маєтком. Під час театралізованого дійства «Ой зав’ю вінки» виконуватимуть обрядові пісні, заплітатимуть трійчанські вінки, а також проходитимуть народні забави, про які з давнини знають місцеві жителі.

Читайте також: На Хмельниччині біля палацу Орловських влаштують велику косовицю та артпікнік

О 13.00 на ганку маєтку відбудеться фестиваль «Імпреза по-самчиківськи», під час якого виступлять колективи та окремі автори-виконавці з Хмельниччини, Київщини та Вінниччини. На захід також завітає відома літераторка Анна Багряна, яка проживає у Болгарії.

Фестиваль започаткували як щорічний, але двічі не проводили. Він не відбувся у 2015 році, коли були активні бойові дії на Сході України, і минулого року через пандемію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-