«Залізні метелики» та «Лимани. Бій за рай» представлять на міжнародному ринку копродукції у Франції

«Залізні метелики» та «Лимани. Бій за рай» представлять на міжнародному ринку копродукції у Франції

Укрінформ
Українські документальні фільми «Залізні метелики» Романа Любого та «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка, що створюються за підтримки Держкіно, будуть представлені у секції Work in Progress & Talent Hub Selections одного з найвпливовіших міжнародних ринків копродукції документального кіно Sunny Side of the DOC.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Sunny Side of the Doc, що відбувається із 1990 року у Франції, є впливовим міжнародним ринком для копродукції, купівлі та продажу високоякісних документальних проєктів. Ініціатива проведення індустрійної секції з фокусом на проєкти зі Східної Європи підтримана HBO EUROPE. Цьогоріч Sunny Side of the DOC пройде в місті Ля-Рошель 21-24 червня 2021 року. На шести тематичних сесіях та індивідуальних зустрічах буде представлено 42 проєкти з 18 країн, які, за словами організаторів, виділяються своєю оригінальністю, міжнародним потенціалом та постійним пошуком нових способів розповіді», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Ткаченко радить подивитись фільми Миколайчука

Як зазначається, документальні кінопроєкти «Залізні метелики» Романа Любого та «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка стали одними з переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно. Обидва проєкти перебувають на завершальній стадії виробництва, релізи заплановано на 2022 рік.

«Залізні метелики» (режисер – Роман Любий, продюсери – Володимир Тихий, Андрій Котляр; виробник – "Вавилон 13") розповідає про 17 липня 2014 року, коли малайзійський «Боїнг» рейсу MH17 із 283 пасажирами та 15 членами екіпажу на борту, що прямував із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російським ЗРК "Бук" з території, контрольованої проросійськими терористами, під час польоту над східноукраїнськими районами, де в 2014 році розпочалася війна.

Фільм поєднує факти та архівні кадри з постановними і фантазійними елементами. Вигадані сцени фільму показують різні сценарії, дотичні до його теми. Через фізичний театр, перформанс, музику, інсталяції та відеоарт фільм прагне акцентувати увагу на сюрреалістичних обставинах справи. Різні документальні епізоди, зокрема віднайдені колажі кадрів, архівні кадри, інтерв'ю та спостереження, будуть чергуватися з вигаданими.

Читайте також: Фільм «Кохання» отримав дві нагороди на кінофестивалі ZUBROFFKA у Польщі

«Лимани. Бій за рай» (режисер – Сергій Лисенко, продюсер – Анна Капустіна, виробник – «Альбатрос Комунікос») розказують історію боротьби за збереження заповідної території Національного природного парку «Тузлівські лимани». Це унікальна природна система, яка розташована на узбережжі Чорного моря. Захисники парку на чолі з Іваном Русєвим борються за збереження Тузлівських лиманів уже багато років. Це суперечливе життя між двома світами: світом прекрасної природи та світом напруженої, небезпечної боротьби. У цьому житті є все: неземні пейзажі та дикі тварини, нічні переслідування браконьєрів, судові справи проти незаконної забудови, викрадення та залякування активістів.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-