Українська драма «Клондайк» отримала підтримку у Туреччині

Українська драма «Клондайк» отримала підтримку у Туреччині

Укрінформ
Авторська соціальна драма Марини Ер Горбач «Клондайк», що створюється за підтримки Держкіно, отримала підтримку Міністерства культури і туризму Туреччини.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, передає Укрінформ.

Як зазначив представник Генеральної дирекції з питань кіно Туреччини Фарук Гювен, «Клондайк» став одним з двох проєктів, які цього року підтримала Туреччина в категорії міжнародної копродукції.

«Експерти високо оцінили проєкт, який поєднує актуальну тему та художній стиль і має всі шанси для міжнародної дистрибуції. До того ж ми радіємо успіхам попереднього фільму співавторства Марини Ер Горбач «Омар і ми». Попри пандемію, фільм зумів охопити міжнародну аудиторію та приніс Туреччині фестивальні нагороди. Сподіваємось, такі проєкти сприятимуть розвитку культурної співпраці між Україною та Туреччиною», - прокоментував він.

Як повідомлялося, фільм «Клондайк» розповідає історію про три дні з життя родини, що опинилась перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов’язані з катастрофою літака МН-17 у липні 2014 року.

Читайте також: «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» вийшла онлайн

Головні ролі виконали: Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина. Режисеркою, авторкою сценарію та продюсеркою фільму є Марина Ер Горбач. Виробництво компанії «KEDR FILM». Кінопроєкт став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Наразі фільм знаходиться на етапі постпродакшену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-