В Україні стартував прийом заявок на другий Book Pitch

В Україні стартував прийом заявок на другий Book Pitch

Укрінформ
12-й Одеський міжнародний кінофестиваль та Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» оголошують другий конкурс спільного проєкту Book Pitch.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Мистецького Арсеналу.

«Мета книжкового пітчингу - знайти сучасні українські книжки, що мають потенціал для подальших екранізацій як художні фільми. Заявки на участь у Book Pitch приймаються з 13 травня до 11 червня включно. Після опрацювання селекційною комісією буде обрано 8-10 фіналістів, які зможуть представити свої твори українським та міжнародним інвесторам кіноіндустрії для потенційної екранізації», - ідеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що у межах Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» (23 - 27 червня) також відбудеться спецпрограма BookWatchers, де заплановано навчання пітчингу для літературної спільноти. Фінал пітчингу відбудеться наприкінці липня 2021 року.

У пресслужбі поінформували, що до участі у конкурсі приймаються літературні художні твори, опубліковані у 2019 - 2021 роках, накладом не менше 1000 примірників, які мають потенціал для екранізації (художній ігровий фільм). Перевага надаватиметься творам, які були презентовані на міжнародних фестивалях і книжкових ярмарках та/або отримали премії і нагороди.

Подати заявку на участь у проєкті можна на сайті Одеського міжнародного кінофестивалю за посиланням.

Читайте також: Книжковий Арсенал оголосив про старт другого сезону «Літератури на експорт»

Детальніше про конкурс - на сайті Книжкового Арсеналу.

Проєкт Book Pitch було започатковано у 2020 році Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» та Одеським міжнародним кінофестивалем. Перемогу в першому конкурсі, що відбувся в межах секції Film Industry 11-го Одеського МКФ, отримали романи «За спиною» Гаськи Шиян та «Доця» Тамари Горіха Зерня. Загалом на розгляд надійшло понад 80 заявок від видавців та авторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-